Onsdag

idag har jag och emelie varit ner till bollnäs och köpt under kläder åt mej till studenten lära ha nåra i hudnära färg eftersom klänninen är lite smått genomskinlig.. kan inte förstå att de kan vara så j*vla drygt å gå i affärer de e ju kul å ha nya kläder men dom borde komma ner dimpandes i brevlådan å sitta jätte bra.. de vore nått de ett sånt företag ska jag starta.. men vi gick i lite roliga affärer också typ djuraffärer har köpt ett läder koppel och en halti har provat på alla sätt jag kan komma på nu å få henne å sluta dra å de enda som funkar är å ha en godis i näven å de vill man ju kanske inte jämt inte blir de så mycka kissat på våra promenader då heller.. har provat stanna så fort hon drar men då tycker hon bara att jag är dum i huvudet också tar de typ en halv timme å komma hundra meter.. å de har man ju kasnke inte alltid tid med och jag har provat en massa annat också "skrämt" na när hon drar i försök att de skulle bli läskigt å vara så långt bort från mamma men inget funkar! så nu har jag skaffat en halti och tänkte försöka lära in ett "gå fint" komando.. får se hur de funkar.. de va då helt underbart å gå på promenad idag med en hund som inte drog.. inte nå ont i armen annars brukar jag hinna bli tokig på henne innan vi har kommit halvvägs..

nästa onsdag är det hundens dag också men jag vet inte om jag ska ställa ut Heija eller hur jag ska jag vet ju inte hur man gör! får se om de går å efter anmäla går de så provar jag nog.. Hjalle ska i varje fall vara med å manekänga med nån fin tröja

I helgen kommer det nog troligen främmande från norrland också så kul å få träffa dom va så himmla länge sen å förr när jag bodde där träffa man dom varje dag.. tråkigt att de ska va så långt jag som trivdes bra i lycksele.. eller nää inte i lycksele men i malå..
skönt at vi har fått lite ordning här hemma har varit lite drygt å vara utan bord nu är de riktigt mysigt här.. bara lite tavlor och hyllor som saknas.. men sånt får man ta efter hand..
nu blir de sängen och läsa ut min bok som jag vet slutar lika som alla andra dom gifter sej å lever lyckliga i alla sina dagar.. å fast jag vet att de e så så kan jag inte hålla mej i från pocket böckerna.. natti natti!

Tisdag/onsdag

usch idag har jag varit en dålig hundägare har inte alls haft tid med Heija idag hon har bara blivit åsidosatt hela dan.. men ibland måste de vara såna dagar också.. hon skötte då sej exemplariskt igår på hundkursen och det är så kul när det faktiskt visar resultat utav de man gör.. fot funkade bra även på bruks och jag fick nästan in ett perfekt läggande.. men vi har lite kvar å jobba på än..

tiden går så fort nästa vecka tar jag studenten också.. men skönt ska de bli.. å ännu skönare är det att jag har jobb i sommar i varje fall.. får se vad som händer till hösten..hoppas jag får fortsätta då också..  undrar jag om jag ska gå å krypa ner i sängen med mina godingar också får jag ta en hel dag med Heija i morgon så hon inte blir ledsen på mej..  natti natti..!

Onsdag

ja onsdag å jag väntar på att mina makaroner ska bli klar och på att mamma ska komma ska till veterinären å förhoppningsvis få ett friskintyg på Heija..
igår natt sov jag Johanna Hjalle och Heija i sälmsjön så mysigt så.. men de vart lite trångt i min säng båda hjalle Heija och jag i en 90 säng.. men de gick de också.. vi ska ev dit på lördag också men då tar vi med oss våra bihang.. jag har lagt in nya bilder i pixboxen också sen vi var i sälmsjön och efter vi klättrade stenrös.. nu måste jag gå å äta men jag skriver nog mer ikväll efter hundkursen..

Söndag

japp i dag är det söndag men ingen sån där jobbig söndag för jag är ledig hela veckan.. skönt.. då blir de mycke tid åt Heija.. hon va helt underbar att ha med sej på crousin igår i varje fall hon satt och kollade en stund sen la hon sej och sov mellan mej och emelie med huvudet i mitt knä.. och vi mötte hundar å greja men hon va jätte jätte duktig! inte en enda morrning och ingen raggresning.. ska nog åka hem till mamma i morgon och "köra" lite mer med Heija så hon vänjer sej vid skaklarna.. har letat halsband åt henne också nu har beställt ett läder stryp och ett riktigt koppel det andra bräns så väldigt.. men jag kollade lite på www.doglegdesign.se och då blir man ju lite sugen dom är ju så läcker och på Heija skulle ju verkligen texten synas..

jag måste iväg å leta en hund jacka åt mej i morgon också dom hade nån sån här utförsäljning på folkan så hoppas att de finns nån bra där.. men nu börjar det bli dags å ta med sej hunden och krypa ner i sängen.. vi har ju utvecklat världens största p-piller har en dobbis som sover emellan oss.. haha.. men hon är så go så de gör inget.. :) lite klumpig med tassarna bara men nån fläskläpp å sådär får man väl ta.. ;P natti natti!

Lördag

idag har vi varit iväg med hundkursen och spårat.. kul va de.. men jag fick migrän så jag å Heija fick åka hem efter ett spår.. tråkigt.. men.. bättre i huvudet nu i varje fall.. ska ev iväg på crusing ikväll så Heija ska få kolla på mycke folk och massa raggar bilar.. men de går nog bra.. står i valet å kvalet om å köpa ett antiskall halsband med uvljud eller hur jag ska göra.. hon skäller ju så förbenat när man lämnar henne och mina nya pensionär grannar är inte så glad över de.. men jag har ev en daghusse på g nu så hoppas de blir av.. han är van vid hundar men känner inte att han vill ta på sej en ny hund efter som han börjar bli gammal.. så Heija kan ju vara bra å umgås med ibland ja han ville inte ha nån liten fjant hund heller så där passar hon ju in också liten kan man ju inte anklaga henne för.. 

nu har vi fått internet hemma också så förhoppningsvis så blir det mer skrivet nu.. igår va jag Heija johanna och lotta ute å klättrade sten hygge som gick rakt upp i ett berg.. vi tränade lite muskler Heija måste ha lite mer såna om hon ska orka med våra promenader.. också håller vi på å kör in henne och det tycker hon inte är så jätte kul men de gick rätt bra på slutet.. tänkte jag skulle dra lite däck med henne också för musklernas skull.. kul med hund.. och Heija har lyckats charma hela släkten.. alla är lite små kär i henne.. :) har lite nya bilder och lägga upp i pixboxen också men jag sitter inte vid min dator nu så dom får vänta lite.. ja jag å Heija har börjat träna för lydnads ettan också nu.. men ligg under gång blir nog de svåraste vi har börjat träna apport nu och plats liggande.. å de funkar skapligt i varje fall.. men nu ska jag gå å dricka lite kaffe och sen ska jag dra men neråt byn.. hejsvejs!  

Måndag igen!

japp nu har det gått en vecka igen och jag har letat fram en drag sele och en spår sele åt Heija drag sele så vi kan jobba på lite muskler och en spår sele så vi kan spåra har provat det en gång också å jäklar va kul å se att det faktiskt funkade jag har aldrig gjort de förr.. :) då vart man ju lite stolt när jag har en sån duktig hund.. :) ikväll är det hundkurs också går lite bättre med Heija nu när hon har börjat vant sej vid att träffa lite andra hundar.. där har vi provat kört rapport och de va kul de också.. men just nu tränar vi till lydnads ettan så man kanske kan prova tävla lite.. blir nog svårast med apporten håller på å tränar platsliggning under gång nu.. vi har fortarande inte lyckats fått igång vårat internet eftersom dom på telia verkar vara nå riktigt knepigt folkslag! har fått svar på Heijas röntgen plåtar också grad A på höfter och UA på armbågar så himmla skönt att veta att det inte är något som längre står ivägen.. nu ska jag iväg å göra i ordning för kursen.. men jag ska försöka skriva lite oftare bara jag får tillbaka internet..! hejsvejs

Måndag

japp i dag är de måndag å vi har nästan flyttat färdigt men vi har inte lyckats fått över datorn med internet än så just nu sitter jag hemma hos mor och far.. ska lämna Hjalle här också ska jag på hundkurs sen.. allmän lydnad så de går nog med Heijas ben också för då går vi ju bara i koppel och det får hon göra.. har försökt droppa hennes öron idag också mot svampen men hon har börjat känna igen den flaskan nu så hon vill inte alls vara med mej när jag håller i den.. får vänta tills Andreas kommer hem ikväll..

Idag har jag och Emelie varit upp till sälmsjön till min sommarstuga.. den såg ut precis som vanligt.. förutom att vi lyckades ta morfars brorsa på bar gärning när han är och snor ved.. har misstänkt han innan men nu såg vi han med motorsågen och släpvagnen i högstahugg synd att jag glömde kameran så vi inte fick nå bild bevis.. men han såg att vi såg han i varje fall.. :) hoppas han slutar nu.. de e en massa gammal groll över morsan å moster min å morfars brorsa lite synd att de ska gå ut över mej bara eftersom stugan är min!

vi trivs bra i nya lägenheten i varje fall skönt att de finns lite sväng rum.. den va ju lite liten den gamla lägenheten som va på 47kvm och vi va tre st som bodde där.. jag Andreas och Heija så de vart ju lite trångt men nu är det bättre för nu har vi 79kvm..

jag har lärt Heija krypa också nu när hon har varit halt jätte duktig är hon på de.. också har jag lärt henne att ha godis på nosen men inte ta den förns jag säger till.. de märks att hon tycker det är kul att lära sej saker och använda huvudet.. men nu ska jag gå å äta sen till mormor och kolla om hon har nå tyg som jag kan sy gardiner utav behöver nya såna nu när vi har fått en sån fräsch lägenhet.. sen ska vi iväg på hundkurs.. Heija såg att jag packade med mej hund byxorna förut så hon bara väntar och släpper mej inte med blicken så jag skulle tro att hon vill följa med.. :)

Tordag

mitt i flyttningen.. men vi har fått iväg de mesta nu är bara städning kvar.. har varit till Heija med veterinären idag också.. han trodde hon var överansträngd i tassen.. ska på åter besök om tre veckor.. han ville inte friskförklara henne än.. å gud va dyrt det är att gå till veterinären 2285kr för röntgen vac å undersökning.. men nu måste jag gå å hjälpa till blir kanske inte så jätte mycke skrivet nu på ett tag..

Tisdag

och idag är det min födelsedag! grattis på mej.. :) har fått massa bra saker bla trädgårdsmöbler till min nya balkong och en symaskin  precis som jag önskat mej.. nu kan jag sy ett grönt å vitt täcke till Heija i vinter.. ;P de blir nog populärt i byn de.. just nu håller vi på å packar för fulla muggar halv tolv på kvällen.. men de e typ enda gången vi har tid och det vart ju lite hastigt med flytten nu.. flyttar in i helgen men gud så himmla skönt det ska bli med en större lägenhet..

Det har blivit lite krig hemma hos mor å far med granngubben Heija jagade upp hans kattjävel (som är å skiter i mammas rabbater) i ett träd å nu är de ett jävla liv över att det är olagligt att ha hundar lös å blaa blaa blaa.. men katten får faktiskt skylla sej själv när det passerar 1m framför Heijas nos på mammas gård! det är faktiskt lagligt att skjuta katter som är på ens gård om dom inte har halsband å då är det kanske bättre om Heija jagar upp han i ett träd än att vi skjuter fanskapet! ursäkta lite irriterad över hur vissa pappskallar beter sej man kan ju inte sitta i ett glashus å kasta sten..

Heija är halt fortfarande också men jag har pratat med Vanja nu och ska höra med veterinären om vi ska röntga frambenen på henne också å se om allt är okej eller hur vi ska göra.. hoppas verkligen att det bara är träningsvärk eller växtvärk.. men det har ju varit så länge nu.. en vecka.. men nu ska jag ut med Heija på kvällspromenad och sen ska jag packa lite till.. och Sara å Vanja ni behöver inte vara orolig ni ska få min nya adress så fort jag får den själv.. :D jag tänker inte sticka men Heija.. hehe.. :) men ha de bra allihop.. hejsvejs!