hinner inte med!

Jag hinner inte med att blogga just nu känns de som finns så mycke annat å pyssla med när man bor själv i hus med liten valp.. men de är de värt.. :)

Har i varje fall fått brev från bruks, valp kursen börjar 18 augusti en tisdag. och två super instruktörer kommer vi ha..
Maria L  och Åsa Ö två st kanon hund förare! Och igår va vi till veterinären och fick 12v sprutan och det gick kanon! Bira hann inte ens fatta att hon fick en spruta hon tyckte de där va ett höjdar ställe man fick massor av godis.. Hon lyssnade även på hjärtat eftersom Bira hade ett pip ljud vid förra veterinär undersökningen men det va borta nu! :D SKÖNT
och den lilla skorven på pannan trodde hon skulle försvinna och gjorde den inte de så kunna man operera bort den!

För övrigt så har jag fått höra att det är en jätte jätte fin och ståtlig tjej och det har dom ju rätt i för de är hon ju! ;D tänkte jag skulle knäppa en riktig bild på henne nå tag.. får försöka få till de snart!

I helgen ska vi ut och campa jag emelie mamma lotta linnea hjalle och Bira ska åka till falu koppargruva och till furuvik..

Bruks!

Idag har jag å Bira varit på brukshundklubben för första gången.. jätte spännande tyckte hon.. hon bara satt å kikade på alla hundarna och va jätte duktig.. vi gick en vända också och hon är så duktig.. hon sätter sej nästan fot nu när jag stannar.. det är bra de ska vi jobba vidare på..

Sen efter bruks va vi till Edsbyn på crousing de va också spännande men blött regnade hela tiden som vi va där.. men Bira hittade ett knä å sitta i så de gick fint tyckte hon.. hon bara flög upp i Bo´s knä.. (min jobbar kompis karl)
men dom har en toypudel så han är van vid å syta hund dock en lite mindre storlek! ;D Jag har hittat Biras favorit godis också banan! hon älskar banan så när mormor kommer så har hon med sej en halv banan åt Bira snacka om att hon är popis nu.. :) de va för övrigt mormor som började ge henne banan när vi va ute å fiskade.. sen har vi ätit äpplen också de va också gott men golvet vart väldigt kladdigt.. alltså ska man inte ge de när de är nystädat men de är det för övrigt så sällan här hos mej så de går bra nästan jämt! ;D i helgen ska Bira få sova hos mamma och pappa för första gången är pärsmässa i edsbyn så då vill jag gå dit.. :)
Jag fick mycke bra komentarer om Biras färg på klubben också att hon va så fint tecknad och det är hon verkligen, jag tycker bäst om att båda "lilltårna" på bakbena är svarta medans dom andra är vit.. med strumpor..




Snart kommer Bira vara i den här storleken också! de går så fort hinner nästan inte med.. Snart är det ett halv år sedan jag fick ta bort Heija saknar henne..
Men nu ska jag krypa ner i soffan med fröken!
Hejsvejs!

Bloggpaus

Ja vi har haft en blogg paus här i  Voxnabruk har inte funnits någon riktig motivation! men nu är den förhoppningsvis tillbaka.. Bira växer som ogräs och de verkar tassarna göra också för hon har inte riktigt vuxit i dom än.. ;P men hon börjar bli lite mindre klumpig hon tar sej upp i soffan å så själv nu.. Vi har gjort rätt mycket nu i veckan.. Vi har bland annat varit ute och metat gick kanon med Bira i båten.. hon la sej och sov i mitt knä när morfar startade motorn.. morfar är helt impad av min lilla pärla, kanon psyke för å vara så liten! ;D Hon har träffat på en padda också den va ju spännande hon följde efter den och puttade på den med nosen så den hoppade.. såå söt.. :) fröken luktar lite "svampigt" i öronen inte illa riktigt men de är lite geggit å så.. luktar de konstigt i valp öron?! nån som vet..
jag ska ju till veterinären nu snart så jag får fråga henne vad jag ska göra..
 
I morgon börjar jag jobba på riktigt så Bira ska få vara med pappa.. de kommer nog gå kanon kanske blir en fiske tur för henne då också om det inte regnar.. :) nu ska jag försöka ladda upp lite bilder..


 
 tränar på att ha täcke
  sötnos vill ha hjälp upp
  hämtar pinne
  busar med "brorsan"



Hon har blivit lite större och väger nog mer än Hjalle nu.. hon är kompaktare om inte annat.. :D 

Tjuv!

Bira är en riktig tjuv målaren va hit i dag och blandade färg till mitt hus.. också lämnade han rörar pinnen på färg hinken när han åkte så den tog Bira så nu är hon beige randig jag fick färg på mej och altan golvet är alldeles fläckigt! va kul de är å ha valp ibland..

*Bira älskar mitt jobb hon hinner inte ens kissa innan hon ska in de är jätte kul å vara i affären och hälsa på allt folk.. gladare hund har jag nog aldrig träffat.. Innan jag och Bira åker iväg på turen så är jag på firman och plockar ihop lite grejer å då blir hon så trött så hon sover hela tiden i bilen så de går kanon och ha henne med..
och alla mina mekaniker verkar tycka hon är söt.. fast hur kan man tycka annat.. ;D

nu ska vi ta å klicker träna lite innan sovningen.. hejsvejs!

Jobbat

Idag har vi jobbat jag och Bira och det har inte kunnat gå bättre än vad de gjorde inte ett pip på hela dagen och hon har sovit nästan hela tiden.. :D så himmla glad att de funkade annars har jag fått leta reservplan! Sen har vi gått upp till badet så Bira har hoppat och plaskat lite i vattnet jätte kul tyckte hon..

Sen nu på  kvälls sidan så har jag försökt eldat men skorsstenen hade fastnat igen så de har rykt in så nu luktar ALLT rök.. suck.. blir till å tvätta några dagar och jag som tänkte få lite varmt och skönt, nu sitter jag här med alla fönster öppen och jacka på.. suck..

Nån som vet hur det är med ålder på utställning såg att det skulle vara i huddik i slutet på augusti och de va från 4mån..
men räknar man månader eller veckor? för 16v är hon ju precis men två dagar från att vara 4mån.. dom kanske inte är så kinkig fast i och för sig vet man aldrig med utställningar..

Pittbull öron!

Ja Bira har fått Pittbull rosetter uppe på huvudet hur får man bort de?! hur ska jag tejpa har inte hittat nån bra sida där dom förklarar hur man ska tejpa.. nån som vet nån bra sida? där dom riktigt förklarar.. Bira växer och blir större på 10v dagen vägde hon 7,2kg.. inte konstigt hon börjar bli tung å bära runt på.. 

Bira och Hjalle kommer bättre överens nu än dom gjorde i början nu kan han till och med konsta på sej å leka en stund med henne.. :) de gjorde han inte i början då va hon bara äcklig! synd att bad vädret försvann och i morgon börjar jag jobba igen så nu kommer vi inte hinna med så mycke mer bad fast lite kommer vi nog hinna med.. spännande å se hur de går i morgon när Bira ska följa med mej på jobbet och åka bil en hel dag.. eller ja en par timmar i varje fall tur att dom flesta mekanikerna har semester nu så de inte blir så långa vänder.. inte har jag fått plocka en enda fästing på Bira än heller men mamma har fått plocka två på Hjalle undra om det är för att han är naken så han är "godare" att tugga på..

Hoppas mitt paket från panduro kommer i veckan så jag kan göra en tass avtryckning av Bira när hon fortfarande har små tassar.. :)

Lillasyster Lotta va barnvakt åt Bira i går kväll så jag kunna gå på dans.. Och hon hade skött sej exemplariskt :) sovit nästan hela tiden.. Usch regnet bara öser ner här nu ser ut som en vägg ute.. tycker lite synd om mamma å pappa och dom andra som ska till fjällen och fjällvandra den här veckan.. fortsätter de så här så gör de ingeting att jag börjar jobba igen.. :D När jag kommer hem till min dator så ska jag försöka få till en sida åt Bira också på hemsidan..



Pittbull.. Jag vill inte ha såna öron på Bira!

Räddningshund!

Jag har suttit och läst på lite om räddningshundar och det vore lite kul om man kunde komma så långt med Bira också.. man ska väl ha drömmar eller vad säger ni?! ;) en räddningshund ska vara orädd och folk kär och båda delar har Bira visat upp stora kunskaper på.. :) kommer det någon ny människa så "slänger" hon sej på dom och är jätte glad och orädd är hon verkligen.. Men först ska vi börja med valp kurs.. ;D

Bira fick prova ha täcke på sej idag för hon blir så kalla när de regnar ute hon vart jätte söt och brydde sej inte nå om att matte drog på henne konstiga blå saker! :) Tänkte jag skulle göra i ordning Biras sida här på hemsidan men de hinns aldrig med också kan jag ju inte "förklara" en hund som jag inte riktigt känner.. :) men snart jag lovar..

Men nu ska vi åka hem och diska har varit hos mamma å pappa en vända men nu kan jag inte skjuta upp de längre..



Tröttis!

äter dåligt!

Bira har börjat äta lite dåligt.. Jag får leka i henne maten eller så ska hon äta från handen.. eftersom hon äter dåligt så får hon bara mat tre ggr per dag nu men lite mer då också får hon inte blöta kulor å nu äter hon faktiskt lite bättre men hon blir större som hon ska så det är nog ingen fara..

Idag har Bira varit med Morfar och Mamma och snickrat.. hon är så duktig lyckas jämt hålla huvudet mellan hammare å spik och är hon inte med och snickrar så hjälper hon mej måla! så hon skiftar lite i rött och grönt!
Nu har jag i varje fall beställt gips att göra tass avtryck med från panduro! tack för tipset Silvia! :)

Blir tokig jämt när jag ska sätta mej och ta itu med brukspapprena så är klockan 23,26 och det är jätte krångligt på banksidan mellan 23,30 och 00,00 så nu får jag sitta här ett tag och vänta ut tiden.. suck.. tänkte färdig ställa listorna och kolla med alla instruktörer i morgon.. jag som skulle vilja lägga mej och läsa.. jag har ju som alla andra blivit fast i twilight träsket! jag gillar inte vampyr filmer och böcker annars men den här serien är bra!
Blir inga bilder idag orkar inte leta fram kameran! ;D

Gips

Biras kull syskon Gordons matte har gjort ett jätte fint avtryck utav hans lilla tass de va lite fiffigt så jag tänker nog härma henne.. ;) Idag har det varit full rulle hon har ätit på mattes lampor i trädgården och hon har rullat sej i en död fågel så vi har duschat och det va inte alls någon höjdare. Det har blivit lite sämre väder igen nu så det går inte och bada hela dagarna men lite skönt de också så det kanske blir något gjort här hemma.. :)
hon är även lärt sej sitt och ligg sen kommer hon skapligt när man ropar, kopplet har vi inte tränat så mycket med vill hellre ha en följsam hund lös kopplet hinner vi med sen.. Lilla syster har sovit hos oss i natt också å de va jätte spännande.. hon visste inte vem hon skulle sova med mej eller Lotta.. För här sover hundarna i sängen.. ;) mysigt..
min besöksstatistik har ökat sen jag skaffade Bira.. vore kul om ni kommenterar också..

Vad mycke svåra beslut man ställs inför när man har en liten valp.. vad får hon göra och inte och hur vill jag att hon ska göra när hon blir stor?! mycke att fundera på.. men kul också.. se om jag får in några bilder också..




5 dagar

Ja nu har Bira bott hos mej i fem dagar och jag blir mer och mer fäst vid henne.. <3 inte så konstigt kanske eftersom hon är så charmig.. Just nu ligger hon ute på altan och sover hon vägrar vara inne på kvällarna det är tydligen myce bättre ute bland myggen men nu har jag smörjt in henne med myggmedel så hoppas dom är lite snällare på henne nu..

Idag har vi varit å badat å Bira badade hon me.. Jag och Emelie låg i vattnet och plaskade så då kom hon med hon har tidigare bara varit på land å skuttat runt men inte idag å hon gick å gick så vi fick nästan livrädda henne hon kom å de bara bubblade om henne för huvudet va under vatten men hon va lite glad för de när vi plockade upp henne gick svansen som vanligt.. kul om jag får en bad hund! :D

Vi har åkt lite bil också å de är inte lika kul men de går bättre nu än i början.. måste träna mycke på de eftersom hon ska vara med mej och åka bil på dagarna sen.. i morgon ska vi ut å träna för då ska vi åka till byn och köpa en liten klotång Heijas tång är ju lite stor!