påsk

ja nu va påsken över.. har ätit mycke gott och varit ute å fiskat mycke så påsken har väl varit som den ska.. :)
va ett tag sen man skrev här nu men tiden räcker inte riktigt till skönt att de börjar bli ljusare på dagarna nu så man kanske hinner med nått.. Heija har blivit lite åsido satt ett tag nu har inte alls blivit mycke träning.. suck.. men jag får väl ta tag i de nu när de börjar bli varmare igen.. nu har jag i varje fall varit så duktig så jag har laddat upp massa nya bilder på hemsidan å de va ju på tiden.. :) men eftersom jag inte laddat upp på ett tag vart de lite kaos nu me bilder från alla möjliga ställen.. ja letar husvagn för fullt också någon som vet om någon billig vagn åt mej? vore skönt å ha en i sommar eftersom vi är ute på rätt mycke å Heija frös så lätt när vi tältade.. inte är de så jätte bekvämt å tälta heller så.. jag är lite sugen på å åka upp å fiska i fjällen i sommar också å då vill man ha husvagn å slippa myggen..


om ni kollar på galleriet så kommer ni se vad stor Heija ser ut på vissa bilder hon har ätit upp sej rejält nu.. haha.. veterinären tyckte vi skulle banta litem en jag tycker hon är fin som hon är.. :) vi ska byta foder i helgen också.. till fodax tror jag de heter.. ser ut som köttfärs ungefär (slakteri avfall) och dom skulle tydligen skita mindre å så utav de.. får se hur de fuhnkar med Heijas mage.. hoppas de går bra för de va ungefär hälften så dyrt som påsarna hon äter nu..


I helgen ska vi ev upp till sälmsjön å fiska också å de vore ju mycigt sovai stugan å kliva upp tidigt å fiska.. de är ju härlig stämning där i sugan ingen ström så inte en dator eller tv i sikte å bara elden å lyssna på.. jag ska ta lite bilder där upp sen nå tag om vi kommer upp måste höra med pappa om vi får låna fyrhjulingen å så också.. för de går inte å ta sej dit med bil nu å de kommer nog inte gå förns i maj eller nått för där uppe är de en hel del snö kvar runt halv metern skulle jag tro.. å ändå är de bara 3mil från våran lägenhet å här är de bara några cm.. :) lite skillnad de.. nu ska jag övertala min sambo å gå kvälls rundan så jag kan krypa ner i sängen.. fast han har redan varit duktig en gång idag.. eller hmm.. han satte upp kökslampan åt mej.. va ju ändå bara ett år sedan vi flyttade in så de va ju på tiden.. :D men nu väntar sängen så hej då..


städdag

ja jag passade på å ta en städ dag eftersom det har varit så dåligt väder.. har lessnat på regnet å blåsten nu.. men skönt å få städat i varje fall en riktig storstädning.. :D känner mej så duktig.. haha..
å ikväll kom Anna, Christer å Alice å hälsade på å tur va väl de för Heija tycker att jag har varit jätte tråkig idag..

Ja träningen då de går framåt hon springer runt med apporten i munnen nu så den är inte läskig längre så nu ska vi börja träna ordet apport och loss å att hon ska sitta kvar bredvid mej de kan ju bli värre men de löser sej nog de också med klickern de är otroligt hur bra de funkar med den.. :) sen ska vi börja hård träna med ställandet också men jag vet inte riktigt hurjag ska få in klicket på rätt sett men jag får fundera lite på de.. annars kanske de är ett moment som är lättast att träna utan klicker.. läggandet funkar kanon nu.. kan säga ligg i nästan vilken (kopplad) situation som helst nu å on lägger sej.. så nu ska jag nog inte nöta med de så mycke mer.. Jag har börjat skriva tränings bok också nu så jag får lite mer struktur på träningen.. sen som lite tricks håller vi ju på å lär oss stå på bollen å de funkar väl så där.. den är svår å balansera på tycker hon.. men då har vi ju nånting å träna på..
 Jag å Emelie provade köra lite budföring med Heija också men de funkade inte så jätte bra vet inte om de va vi som inte kunna eller Heija som inte villa.. :P får nog läsa på lite mer om de där.. haha..

I helgen ska vi eventuelt iväg å fiska också.. det är 400ton regnbåge som har smitit i siljan.. dom som har varit dit har fått mycke stora fina fiskar.. å de är ju bara 7-8 mil å åka så då måste man ju åka å prova..
 
 men nu blir de kväller.. Natti Natti!