is på sjöarna!

ja äntligen är de ordentlig is på sjöarna så Heija kan härja av sej hur mycke hon vill.. å hon trivs som fisken i vattnet.. hon kan springa fort å långt och ändå se matte.. :) man riktigt ser hur lycklig hon blir.. men det har ju varit så kallt nu en vecka eller så.. runt -15 hela tiden.. men huvudsaken vi har snö på julafton.. i fjol va första gången jag firade jul utan snö å de vill jagi nte göra igen.. alla julklappar är köpt också.. mest till Heija.. :) halsband å koppel å leksaker å massa sånt.. undrar jag hur lång tid de tar innan hon lär se¨j å öppna paketen.. de går nog rätt fort skulle jag tro.. kan inte förstå varför hon ska tugga på allt.. suck.. hittade en jätte fin lagom jacka idag också.. å de är inte så ofta jag hittar fina jackor som är lagom eftersom jag är så liten.. men den va vit me lite brunt å jag tror nog att de kan vara ett dumt köp när jag har en liten Heija.. då är nog hela jackan brun rätt fort.. :/ men väldigt fin va den.. får se om den är kvar till mellandagsrean eller hur den är.. då kanske jag köper den då.. håller på å grejar med Heijas försäkring också.. å de är inte de lättaste kan jag lova.. men jag skulle tro att hon är försäkrad nu.. ska bara fixa med autogiro.. men nu ska jag gå å kolla på tv.. men ha de så bra allihopa.. hejsvejs.!

frid å fröjd

ja just nu är allt bra här hemma jag har fått jobb.. prov anställning på bildelar till maj å då börjar högsäsongen så då borde jag få vara kvar om jag inte råkar kvadda bud bussen jag kör.. :)
å Heija har förståt de här med å dra nu å hon drar allt man sätter bakom henne å kul verkar hon tycka att de är.. men jag har inte vågat mej ut på skidorna än väntar på lite mer snö å att isarna ska bli ordentligt tjocka pappa har ju börjat fiska å så emn jag vågar mej nog inte ut än.. men vi har ju redan skapligt med snö så snow racer å spark på vägarna går kanon de.. :) vi har väl ca 20-30 cm nu.. hoppas på en riktigt vinter i år.. i fjol va de ju en vit julafton de har jag aldrig varit med om förr.. de va ju lite tråkigt.. jag får ta Heija å ut å tomta i vinter.. tidigare så va vi ut kl 7 varje juldags morgon med hästarna å tomtade i alla dagar brukade bli mellan 50 och 70 paket som skulle ut.. men tänk va mysigt.. :) kanske inte dom åren de va över 30 minus för då va man rätt fryssen när man kom hem runt tolv.. men annars så.. får kanske bara ta närmaste släkten i år med heija.. de blir nog första året som "tomten" kommer efter hund.. :D måste skryta lite med att dom flesta promenaderna nu för tiden är en fröjd också Heija är jätte duktig ibland på å inte dra i kopplet men sen får hon nå bakslag å bara drar hela tiden men snart så kanske.. nu har Heija fått sina "valpar" också så nu är hon mycke lydigare så snart kan vi köra igång ordentligt med träningen igen.. ska försöka hinna lägga upp lite bilder innan jag går å möter husse på jobbet också men ha de bra gott folk..