duktiga Heija..

ja Heija har blivit jätte duktig drar inte alls lika mycke i kopplet längre men de måste ha räckt med att jag hotade å lära henne sluta dra för jag har liksom inte tagit mej tid å träna på de men tanke kraft kanske.. :) med sulkyn funkar de också mycke bättre nu den kronan verkar också ha ramlat ner nu.. eller så är de de att man får massa godis när den är i närheten.. ;D men vi har kommit så långt så hon går in i skaklarna nu åt fel håll utan problem.. :P men snart så förhoppningsvis.. hon verkar i varje fall inte ha nå problem me just dragandet för vi provade med snören i selen och gick å drog lite i dom å greja å de brydde hon sej inte nå i de är bara skaklarna på sulkyn som är lite läskiga.. 

å nästan helg har jag planerat att jag ska åka på dans så då måste jag ordna hundvakt.. ska höra med stackars mor å far fast dom får ha henne måndag å tisdag också eftersom både jag och andreas jobbar kväll då.. å 10 timmar kan hon ju inte vara själv.. men sen resten av veckan går jag dagar.. skönt å få hela eftermiddagarna att ägna åt Heija.. va ju ett tag sen nu.. har jobbat eftermiddag nu i tre veckor å slutar man jobba 24.00 så sover man ju i varje fall till 9-10 på morgonen å sen hinner man inte med så mycke mer.. skönt å få lön på torsdag i varje fall..

men nu ska jag krypa ner i sängen å kolla på film.. natti natti!

jobbar å jobbar..

ja jag jobbar jämt känns de som.. börjar halv två å slutar tolv varje dag nu.. suck.. men jag har ju nått å göra i varje fall synd att Heijas träning blir lite lidande..

har börjat köra in henne med sulky nu i varje fal å hon tycker den är skit läskig.. men snart så förhoppningsvis så kan vi åka med henne.. längtar efter snön också så man kan börja tolka skidor efter henne de tror jag hon skulle tycka vore kul.. men de skulle säkert gå hemskt fort..

hon har börjat surra i spåren igen å nu ibland går de klockrent men nästa gång är de bara kaos oftast spårar hon jätte bra men hon struntar i att tala om att hon hittar nått (apporter) men ska köra lite apport träning med henne så hon förstår att man får godis om man hittar såna.. för gods tycker hon ju om.. sen ska jag allvarligt ta i tu med koppel träningen men de tar ju så lång tid när man ska försöka lära en "vuxen" hund å inte dra..

haha först tjatar ja i att jag ska lära na inte dra å sen ska hon dra.. jag är ju knepig ja.. ;) i morgon ska jag å mamma till bollnäs å köpa lever snittar åt Heija jag måste ju ha mutor när jag ska lära henne dra vs inte dra.. :D 
måste få henne sluta dra i kopplet innan vintern för hon är ju så jäkla stark så jag kommer ju åka runt som en vante efter henne när de blir halt ute..

Jag lovar att jag ska försöka få med mej kameran ut i skogen någon dag också..

men nu blir de natt promenad å sen sova lite.. hejsvejs!

spårning

ja nu har Heija börjat spåra bättre igen nu markerar hon apporterna igen utan problem och spårar klockrent va bara jag som klantade mej lite idag la spår konstigt för henne.. men hon redde upp de skapligt.. hon har varit så surrig i spåret ett tag.. skitit i apporterna å så men de kan nog ha haft med löpen å göra för nu när hon har slutat och allt är normalt så går de bra igen.. håller på å letar björkis sele åt Heija nu så vi kan börja träna lite innan vi ska åka skidor i vinter.. :P undrar om man kommer göra många vurpor då jag.. skönt att jag jobbar förmiddag den här veckan dagarna blir lite lägre då.. börjar 6 å slutar 14 så jag har hela eftermiddagarna på mej å hitta på saker.. den här veckan har jag inte hunnit gjort just nå bara ordentliga promenader.. började 14 då.. har nytt "godis" åt Heija också.. en leverpastejs tub.. å hon blir så lydig så man kan inte ha den framme om man ska ut på promenad å ha henne lös för då bara hänger hon på mej hela tiden.. de är lite ku l å kolla på Heija när hon springer i skogen med raggen rest å ALLT är läskigt har inte tänkt på de så mycke innan jag va å "pratade" med henne men gud va hon är känslig i skogen.. å blir jätte lycklig om vi kommer ut på en åker.. men nu ska jag gå å göra matdosa och sen ladda upp lite bilder i pixboxen sen blir de nog till å sova.. hejsvejs!