Skadad!

En olycka har hänt här hemma Bira vart av misstag kull sprungen av en hund så hon föll så illa att hon skadade benet hon bara skrek! tänk paniken! hon lugnade ner sej efter en stund så vi bestämde att avvakta med veterinär till dagen efter eftersom det här va i söndags kände och klämde och hittade ingen skada så.. Nästa hela natten va vi uppe hon brukar hyperventilera innan hon somnar riktigt tungt å hon sov ju lite dåligt så hon ville ha mycket vatten drack ur 3 vatten skålar och en liten valp blir väldigt pink nödig då så vi va uppe till kl 05,00 och jag skulle upp och jobba.. mamma kom och hämtade Bira halv 8 och ringde veterinären hon tyckte vi skulle avvakta till eftermiddagen och höras igen då så vid 17 tiden va vi till henne och hon böjde å klämde lite och kände en svullnad på höger has och hon ömmade rätt rejält där.. så hon skickade oss vidare till en ortoped på falu djursjukhus för hon ville inte missa någon skada som kan visa sej när hon blir äldre så på tisdagen va vi till faludjursjukhus och Bira vart först röntgad och alla plåtar såg bra ut men ortopeden ville göra "ultraljud" och se alla ledband och sånt där.. dom vart borta länge efter ca 15min (de är länge om man sitter och väntar på de värsta!) så kom dom tillbaka med henne och hon hade ett stort rött bandage lindat runt hela bakbenet! sköterskan sa att ortopeden skulle komma snart å förklara! ja eller hur jätte snart han tänka mycke på den "snart" men efter ett tag kom han och sa att han inte hade hittat någon skada så de troligtvis va nån sena eller muskel som fått sej en sträckning/smäll.. PUST! trodde jag skulle hinna dö innan han klämde ur sej de där :D så nu är hon lindad och ska vara de i ca 10 dagar och hon har fått smärtstillande så det är fullrulle här hemma! inom 10 dagar borde hon vara helt återställd!



Jag har anmält Bira till hennes första utställning också tänkte de kan vara kul och ställa henne som valp en gång också.. så 20 september ska vi på utställning i Ljusdal är det någon mer som ska dit? jag vill inte ställa själv så om någon kunnig ska dit får den gänra "springa" med min hund! :)
annars skulle Emelie göra de men hon har heller aldrig ställt ut någon hund.. 

Jag har blivit dunder förkyld också å de är värst på kvällarna hals nacke öron och näsa också huvudvärk så klart.. Bira tycker matte är jätte tråkig nu när hon går på medicin så är de ju full rulle på henne.. :D  

Nu kommer lite bilder!



Tröttis!



Min altan när den är färdig målad



Min blomma som ska klättra på staketet och lite slagg sten



lite fler blommor som jag har lyckats få å växa upp.. :D



solen lyste så fint på mitt uthus :)



spännande och följa med ut å fiska!

Nu blir de sängen! natti natti
du kommentera gärna blir mycke roligare  å skriva då.. :D

furuvik

Nu har vi varit ut och campat och Bira är så duktig snacka om sten cool hund.. furuvik va inga problem hon va mest sugen på å hälsa på ALLA barn och de är rätt många såna på furuvik.. :) några bilder har vi men de vart lika dåligt me å knäppa kort som vanligt..

Bira har börjat tappa tänder också hon har tappat två framtänder nu..jätte söt ser hon ut också dräglar hon.. hoppas hon slutar me de när hon får nya.. :D men äter gör hon som hon ska fast hon har tappar gaddar.. ikväll ska vi till klubben igen också ska dit på möte å planera höstens kurser.. men valp kursen vet jag redan att den börjar den 18aug ska bli så kul och de blir en jätte bra grupp och bra instruktörer nästan bara "hundfolk" kan nog bli roliga diskutioner.. just nu så tränar vi inte så mycke hemma.. sitt ligg och nästan apport kan vi så nu tränar vi kontakt de känns viktigast med en sån här självständig hund.. igår va vi på crousing också å Bira va lika duktig som vanligt hon satt och kollade på alla barn men inge pip eller nånting hon är nöjd om hon får kolla.. :D En rolig nyhet också Emelie ska få köpa valp! äntligen så nu får jag å Bira träningskompis.. :) en lite tequila tror vi får döpa oss till "team sprit" ;)

nu lite bilder sen ska jag gå å äta gädda och nyplockade smultron till efterrätt.. :)



Bira åker kärra.. :D



Vi hittade en slänt å vila i..



Sover middag med "morfar"