sjuk.. :/

ja jag har blivit sjuk på söndan så va jag mamma lillasyster moster och anna ute å gick med alla hundarna 4,5km upp i ett berg och fikade på ett gruv café dom har där.. sen när jag kom hem började jag känna mej föskyld på natten vaknade jag å kunna nästan inte andas så jag fick andas ånga över en kastrull å greja för å överleva till dagen efter då va vi på läkarstationen och jag fick bricanyl å kortison mot infektion på lungorna men sen på kvällen vart jag jätte dålig igen kanske för att jag va ute å sprang i regnet å jagade en rymlingshund.. så när pappa skulle skjutsa ner mej till byn så domnade benen armarna å ena tinningen bort å jag höll på å svimma å pappa som har läkarskräck fick så gott som panik å skjutsade mej till ambulansen för han vågade inte skjutsa ner mej till akuten å de va ju kanske lika bra.. hmm.. han bara lära passa hundarna han.. ;) på akuten fick jag samma allergi medicin igen så jag vart rätt snurrig i huvudet så jag kallade doktorn veterinären å så blandannat.. å där kom dom fram till efter 3timmar eller nått att jag fått en bronkit på ena lungan som har utlöst astma å hur allvarligt det är får vi se sen när jag har läkt bronkiten.. så just nu är de bara vila som gäller för mej.. idag i varje fall.. i morgon tänkte jag åka till skolan.. men tänk vilken panik man får när man inte får någon luft och inte vet vad de är.. :/ de va lite jobbigt.. men nu har jag två pencelin kurer en host medicin å två inandningsprylar så nu ska de förhoppningsvis gå bra..

Heija mår i varje fall kanon nu i både päls och magen har inte sett henne så här fin förut.. de glänser ordentligt om henne och hon har börja lagt på hullet igen nu.. å va hon mammig förut så är de ingenting jämfört med nu för nu ska hon ha full koll på mej så jag andas hon vägrade följa med mamma ut på promenad hon gick tills hon kissade sen ska hon ligga med huvudet mot min kind och jag får inte ens stänga toadörren för hon ska minnsan se så jag mår bra.. tur att nån är omtänksam i varje fall.. :)

men nu ska jag åka upp till voxnabruk å krypa ner i sängen med lillasyster å kolla på två beck filmer..  

körigt!

ja nu kan man säga att de är lite körigt jag pluggar på dagarna å jobbar på kvällarna å Heija är mest hemma hos mamma å pappa tur att de bara är några veckor de kommer vara så här.. började skolan i tisdags å trivs jätte bra så jag blir nog kvar där på maskin förar utbildningen.. i morgon får i varje fall Heija följa med till skolan eller ja vi ska iväg på lära känna varandra grejs ute i skogen så då får hon följa sen kommer hon nog kunna följa i vinter också när vi kör å så.. klockan är 23.00 och jag är helt slut åkte hemifrån kvar över 7 i morse och kom tillbaka till byn 5 i 3 å började jobba klockan tre och kom precis hem därifrån.. å nu känns de som att jag måste gå å duscha försöka göra nått åt kådan jag har i byxbaken.. (jag mitt dumma nöt satte mej ju på en ny fäld tall) sen så blir de nog till å sova lite.. eller ja vänta tills andreas kommer hem vid tolv först annars vaknar jag ju igen då.. ha de bra gott folk så ska jag försöka ta mej i kragen å uppdatera lite oftare.. hejsvejs!

Tomt..

ja här hemma är det tomt nu.. Heija är hemma hos mor å far för jag och Andreas jobbar båda två i morgon på förmiddagen.. första dan efter semestern för han.. å jag har ju jobbat hela sommaren.. de blir lite tufft å hinna med om nån vecka för jag börjar i skolan den 14/8 också ska jag jobba på kvällarna några veckor men sen ska jag bara plugga.. skogsmaskin förar utbildning ska jag gå.. så nu lever skogarna farligt.. :D haha närå har provat förut å de känns rätt mäktigt å kuna bara köra över stenar man skulle ha problem å klättra över om man gick..

ikväll har jag haft fullt upp först va jag till mormor å morfar å åt rester vi va typ 40 pers där å åt i går å idag va vi nog bara 15 å åt rester.. :) sen va jag och moster jenny iväg å la ett spår, också va vi ute å promenerade en timme sen gick vi spåret.. å när vi la de så gick vi rakt över ett björn spår som vi trodde va gammalt eftersom de är så torrt så syns ju alla spår i mossan rätt länge.. men de va nog rätt färskt för Heija börja spåra björn istället.. men vi fick na på rätt spår igen så småning om.. hade pinnar ute idag också.. hon fick med sej 3 av 4 å den första låg strax efter björnspåret så den kunna man ju inte ha så jätte stora förhoppningar om.. å de e så skönt å gå på kvällarna nu för vi har börjat gå genom byn för å se lite folk å så också är de ju belysning där.. är ju så mörkt på stigarna här..
men nu måste nog jag gå å försöka sova 4-5 timmar innan jag ska upp å jobba.. :/ men ha de bra gott folk..