jobb jobb jobb

ja nu känns de som att jag bara jobbar å där emellan så är jag ute med Heija. men lite tok har vi hunnit med också från måndag till tisdag så va vi i vinströmmen och sov i stuga å Heija va med.. gick jätte bra å i morgon ska vi ut å paddla.. får se om jag kan följa med.. mor å far ska bort så jag ska ha hjalle också så då kan inte dom ha Heija.. men vi får se vad som händer.. vi har nog fått lite bakslag i rumsrenheten också.. i natt hade hon bajsat inne 5 ggr! fast hon inte har fått nå knepigt å äter samma mat som hon brukar.. å förr på dagarna så har jag kunna varit ute å gått med henne också så fort vi har kommit in så har hon satt sej å bajsat! då kan man ju bi lite less.. känner mej rätt makt lös vet inte om jag ska skälla på henne eller inte.. nån som har någon idé om vad de kan bero på? tänkte jag skulle prova maska av henne.. får se om de hjälper.. hon kan inte ha "för kul" på promenaderna heller för de e alldeles efter vanliga bajsrundan som brukar duga annars.. å hon spårar inte bara går normalt.. vi har nog kommit över de där med att hon låter så elak när hon möter andra hundar och gör utfall.. nu sköter hon sej rätt bra.. bara jag "physcar" henne..

Å nu i kväll är Heija ute på fiske tur med husse.. undrar när dom tänker komma hem ja.. å husse är så stolt över Heija.. å ska skryta om henne hela tiden.. hehe.. rätt kul å lyssna på.. eftersom jag knappt fick skaffa hund från början.. ingen ful hund (boxer) och ingen som man får kratta hår efter sa han.. haha.. :D å då kom jag hem med "monster" stora Heija när han trodde jag skulle komma med nån knä hög liten hund.. vilken miss.. men de e huvudsaken dom tycker om varande.. å jag skulle nog kunna komma hem med en långhårig boxer å de skulle gå lika bra de också.. ;) nu blir de lite rökning.. hejsvejs!

badning

ja har hänt mycke nu några dagar vi har varit på utställning och vi har fiskat å greja..
utställningen gick skapligt vi sprang åt rätt håll å skötte oss rätt bra men hon va för hög och för smal tyckte domarn men de e väl olika på domare också va de ju första gången jag över huvudtaget har varit på en utställning.. sen har vi varit ute å fiskat å eftersom Heija inte har full koll på kroppen hela tiden så har hon ramlat i två ggr.. men de e sånt som händer de va lite kämpgt i går när hon ramlade i från bryggan å inte förstod att hon lära simma runt så tur Emelie E va med som drog upp henne ur vattnet.. medans jag försökte locka henne åt sidan.. första gången hon ramlade i stod hon på en alldeles för liten sten och balanserade.. så då drösa hon i men hon tog sej upp rätt fort igen.. å jag skratt så jag höll på å dö.. synd jag inte han upp med kameran.. ikväll ska Heija vara med husse dom skulle nog åka på biltävling för jag ska på rapsody in rock i dalhalla.. nu ska jag ta å se om jag tar mej in på hemsidan va nå krångel med den nyss.. men ha de bra allt folk hejsvejs! 

inflyttningsfest

ja nu har vi haft de å.. rätt mycke folk va de.. å väldigt trevligt.. sen va vi iväg och kollade på Björn Rosenström i alfta.. men de va så himmla mycke folk så de va inte så kul.. kändes som man va i en popcorn påse i micron ungefär.. Heija fick i varje fall vara hemma hos mor å far då.. sen igår så va vi ut å fiskade.. fick några skapliga gäddor synd att de regnade bara också börja de blåsa så då vart de lite kallt.. men då fick Heija sitta i bilen.. å när vi kom hem så va hon skit dryg förstå tugga hon i sej husses keps så han vart inte så glad sen bet hon sönder en soff kudde.. kan inte förstå hur hon kan hinna med.. å fast vi hade varit ute å gått med farbror kalle och wilma innan så hon borde vara trött.. men sen på kvällen/natten va hon väldigt duktig i varje fall.. vi mötte en katt ute i mörkret å hon reste ragg å gick å kollade men jag har börjat så jag puttar till henne på nosen och "pstar" åt henne så hon tappar koncentrationen.. så inte ens ett skall vart de.. (stolt) känner mej rätt dålig nu har inte tränat nå med Heija på flera dagar.. måste ta mej i kragen å göra de lite senare är så dåligt väder nu också så.. men nu ska jag försöka få tag på bea å se om vi ska träna lite hund möten.. hejsvejs!

kvällspromenad

ja nu har jag å Emelie E och hundarna varit ute på kvälls promenad.. skönt att de verkar som att det börjar på å gå å gå ut me Heija igen efter hältan cyklingen verkar ha gjort sitt.. :) börjar bli musklad och fin nu.. Rocky och Heija leker så de e då konstigt att dom överlever måste ju vara roligare å springa än å brottas kan man ju tycka.. vi såg en jätte söt liten mus bäbis också.. han andades men låg alldeles still han låg kvar när vi kom tillbaka också.. har tränat lite med Heija idag också först lite lydnad å sen lite klicker.. foten börjar sitta igen nu hon va inne i en liten svacka ett tag men nu funkar de fint igen.. och läggande också.. å de e så kul å kolla på henne när hon verkligen tänker när man kör shaping träning med henne.. :D (klicka ett positivt beteende som hon hittar på själv) åå mitt dröm hus är till salu också men jag skulle inte tro att jag lyckas övertala min sambo att flytta dit.. suck.. men men försöka ska jag allt göra.. ;) jag vill inte bo i lägenhet.. :( nu ska jag å Heija gå ut å kvällskissa å möta Andreas när han kommer från jobbet.. hejsvejs!

grillning

ja i lördags va vi ute å grillade korv och fiskade vid en liten sjö.. jätte mysigt va de.. Heija lekte med yrja och åt en massa konstiga saker så hon vart rätt dålig i magen.. vi fick ingen öring men vi fick några abborrar i varje fall.. som vi grillade och åt upp..

jag har tränat lite mer med Heija också men mest har vi tränat på å springa runt i en ring och se fina ut´.. :D vet inte riktigt hur de går me de men.. också har vi tränat lite mer på läggande och har börjat med lite apport sen tränar vi ju typ hela tiden på ligg kvar.. å ibland funkar de ibland inte.. Jag har beställt en ny klicker bok också där de står hur man tränar bort aggresivitet och koppel träning bland annat.. hoppas den kommer snart för just nu kör vi hårt mot hårt när hon "attackerar" människor och hundar ner i diket och brottas en stund.. visa att beteendet inte är tillåtet..

Ikväll fyller Claes år också.. å jag ska få grillat hemma hos mor å far.. Andreas jobbar kvällar så han är ju inte hemma.. undrar hur de gick för Heija och Andreas och gå ut på morgon promenad ja.. jag åkte å handlade och han gick ut med henne och jag såg att han hade mött en hund i varje fall.. men förhoppningsvis så gick de bra.. när jag kom hem så åkte han å skulle hämta nån j*kla bilgrej.. suck.. dyr som attan..

nu ska jag gå å göra färdigt rabarber krämen men ha de bra gott folk så hörs vi mer..