redig sparktur

ja jag å Heija tog sparken å skulle åka ner till mormor å morfar å fika.. ca 2km, på vägen är de en hel del stora branta backar.. å i en av dom så såg jag att de stod en bil neranför å väntade på oss så jag började bromsa ordentligt (å då springer Heija ännu fortare för de låter lite läskigt när jag bromsar)  å tappade sparken men jag lyckades häva i kull den annars skulle den ha åkt in i bilen neranför så jag åkte på skona efter Heija hon blir rätt stark i sele å expander lina.. fort gick de också så jag började fundera hur jag skulle ramla för att de skulle göra minst ont.. men jag lyckades få stopp på henne alldeles innan dikes kanten.. :) å de va ju tur för i diket stod de två rådjur.. :) lite stolt faktiskt för att jag fick stopp på henne med bara rösten för lilla jag i en lina bakom en springades Heija har inte så jätte mycke å säga till om.. så när jag hämtat henne å fått tag i sparken å kommit iväg så åkte bilen upp för backen ca 20m å då mötte den mamma som åkte i pappas bil utan ABS bromsar så hon bromsade snurrade å hamnade i diket.. så de har inte riktigt varit familjen söderbergs helg i helgen.. men annars har jag haft väldigt trevligt på 40års kalas å sånt där..

Heija har börjat förstå höger å vänster nu också.. å snart kan vi börja på skidorna.. ute på sjön.. är ca 1½dm is där nu å de har nog kommit två dm snö i helgen.. men jag ska nog vänta en stund till så de blir mjukt å ramla känns som jag kommer göra de några gånger.. sen hoppas jag på å kunna åkte till göteborg på utställning i januari också är mycke folk som ska dit som de vore kul å träffa.. snart så borde Heija sluta vara skendräktig också så de blir hund av henne igen.. de är mycke knäck i öronen nu också.. sen blir de kanske några månader tills de är dags för nästa löp å skendräktighet.. :D men nu ska jag gå å duscha men ni får ha de så bra allt folk.. hejsvejs!

Tävling

Japp nu har jag tittat ut två tävlingar åt mej å Heija.. så nu är de bara å böjar träna.. Lkl 1 till å börja med..
Både jag å Heija  ha lessnat lite på spåret eller kanske mest jag så vi struntar i de ett tag nu å kör bara lydnad.. och kör vi lite.. snart är de dags för skidorna också.. :) jag å pappa har varit ute å provat sele å "bromsat" henne lite idag å de gick jätte bra.. pappa trodde då att hon både kan dra skidor å spark men än är de bara en dm snö så vi får vänta lite till.. suck.. vill ha något mjukt å ramla i.. :) har köpt en jätte fin sele, dragbälte och expanderlina i varje fall.. svart å lila.. å Heija har lagt på sej några kilon så storlek 5 vart nästan liten.. men den passar nu men säkert inte så länge till.. ska lägga ut några fina bilder på henne sen så ni frå se hur rund å go ho har blivit.. :) skendräktig är hon också nu.. suck.. å massa knäck i öronen men de går skapligt ändå.. å hon har så gott som slutat dra i kopplet.. peppar peppar ta i trä.. ;) men nu är de dags för kvälls promenad å sen ska vi allihop krypa ner i sängen å kolla på Beck.. natti natti!