Kurs

Dagen har jag och Bira tillbringat i ett tält på plantskolan, För där har det vart kurs idag!
Jätte kul va det att gå kurs igen fast tårna höll på å frysa bort så va de bra. Vi fick träna på "Hit" att hon ska komma och sätta sej i rätt position och sen rätt blick också har vi övat lite förflyttningar bakåt för att hon ska få mer pejl på vart hon har bakdelen, det va hon super duktig på och 25 öringen verkar ha trillat ner nu så hon förstod vad det va vi gjorde innan har hon bara jagat "godishanden" och inte fattat vad vi håller på med, men nu så :) det märktes klar förbättring mellan första och andra passet.


Nu längtar jag verkligen tills kurserna börjar igen till våren!
Laddad till tusen nu ;)


Så nu är frågan ska man fortsätta nöta med bara fotpositionen eller ska man börja köra lite apport nu.. resten av kvällen ska vi i varje fall vila för det har vi gjort oss förtjänt av nu kanske tar en promenad runt herrgården innan Johan falk börjar på tvn för då blir de bara soffan! :)


Bira och min kusin Kim




Bira och Yra


210110

Jag har äntligen fått en ny dator! eller ja fått å fått faktiskt helt sjukt dyr fattar inte hur dom kan ta sån betalt för nå sånt här litet! :S men men sånt är livet.

I dag har jag å Bira vart på plantskolan, Edsbyns BK får låna ett tält där å träna i på vintern.
Bira tyckte de va jätte spännande att vara där och kolla på en massa hundar, hon skötte sej galant satt å kollade bara sen körde vi lite sitt bara försökte få henne å sitta på min sida men de gick inte så bra hon har så lätt å svänga ut med stjärten. Men det ska vi jobba på på söndag för då ska vi gå kurs för Kats ska verkligen bli super kul en kurs som riktar in sej på fot och fotpositionen precis vad jag och Bira behöver nu :D

Eftersom jag har en ny dator så har jag inga bilder den här gången heller :(


Skidor!

Tro det eller ej men i morse när jag vaknade va de -5 grader ute! Helt underbart äntligen går det att vara ute bara hoppas det håller i sej! :) så Idag har jag och Bira först varit ute på promenad och sen har vi åkt skidor premiär tuen med skidorna när Bira är med, hon fick en pinne att ha i munnen så då gick de bra innan ville hon gärna bita i skidorna! :) Nu ska jag bara tjata på pappa att han ska ploga upp väg på sjön så jag kan ut å skejta gillar inte att åka klassiskt

Kände idag att jag fortfarande saknar Heija de va ju så kul å åka skidor efter henne på sjön gick så himla fort Bira är ju fortfarande förliten för att få dra men nästa vinter kan man nog börja lite smått de är ju inte så tungt att dra lilla mej på skidor i fin fina spår plus att jag hjälper till.

Snart är det ett år sedan jag fick fatta det svåra beslutet att låta Heija somna in, Jag ångrar fortfarande inte mitt beslut med det känns ju tungt ändå. Det måsta vara det värsta med att ha husdjur när det är en själv som måste vara stark och kunna fatta rätt beslut. :(

Nu ska jag göra mej klar för att åka på dop. hejsvejs!


Tjejkväll!

I kväll har Emelie, Helena, Anna, Yra och Alice hälsat på mej å Bira vi tjejer har haft super trevligt med mycke skitsnack å hundarna har lekt i varje fall Bira och Yra Alice har mest legat på soffan å haft de bra.
Men jag tror alla va nöjda med kvällen, Bira sover då som en klubbad säl nu ligger i soffan å snarkar :)

Har inte så mycke å skriva tänkte bara försöka få in lite bilder från kvällen bara inomhus bilder dock då det fortfarande är så kallt så vi vill inte vara ute så länge.


Monster Bira!




Små flickorna pussar på Alice som inte verkar tycka de va allt för mysigt ;)




Dragkamp om Biras toffel.


Super nöjd! :)

Ja jag är verkligen super nöjd med min nya blogg Carro http://tinosmamma.blogg.se/ har hjälpt mej att fixa till den! Stort tack till dej!

Idag har jag vart hemma har sån konstig huvudvärk den kommer å går också är jag alldeles yr va inte så länge sen jag hade så här förut heller undrar om det är någon konstig förkylning jag har fått..

Här har de vart lugnt idag har bara gått en promenad på sjön det är det enda jag har orkat med skönt att de går å går på sjön nu för fast det har varit svin kallt så har inte isarna frysit eftersom det har vart så mycke snö på dom men nu har dom vattnat och sen frysit till så nu är det kanon å gå på sjön tänkte jag skulle ta skidorna någon dag så Bira får springa av sej ordentligt och jag tänker givetvis inte låta henne dra hon får springa lös så får jag kämpa mej framåt själv men bättre träning för mej på så vis annars tränar man bara balansen ;P

Jag har fått någon konstig klåda i "GÖRA OM FINGRARNA" så nu är det kökets tur att få sej ett uppsving tänkte byta plats på kylskåp och skafferi och ha en långbänk där dom står nu tror det kommer bli super bra, så nu ska jag mäta räkna och fundera lite! super kul å komma igång igen fast jag tycker att det känns jobbigt ibland så blir de ju så fint när man är klar! :D

Jag har tyvär inga nya bilder att bjuda er på eftersom det har vart så kallt ute så har det inte blivit av att man har haft kameran med sej ut dom korta stunder man har varit utom hus.

Nu ropar köket på mej! hejsvejs!

varmt!

Ja jag må säga att det är nästan varmt ute.. mellan -15 och -20 idag! helt underbart så jag och Bira har varit ut på power walk ikväll skönt å kunna gå ut en vända tidigare den här vinterna har man ju mest suttit inom hus..

Mamma provade sy tofflor åt Bira men hon slet av sej dom innan vi hade kommit ut på vägen :(
vi får prova dom någon mer dag för Bira har väldigt lätt att få kramp i tassarna har jag märkt fast det är väl inte så konstigt heller när det är så här kallt.

Jag nöter och tränar fotposition med Bira men det går inte så bra hon går fot men vill inte sätta sej rätt vet inte hur jag ska träna vidare :S tänkte jag skulle åka och prova träna lite med dom andra på klubben någon dag men det är lite svårt å få tiden att räcka till just nu, men där kanske man kan få några tips på hur man kommer vidare vi har ju många duktiga ekipage på klubben så nån måste ju ha en bra idé

Godis är ingen idé att använda som förstärkare hon är inte alls så godis sugen och tyvär verkar hon inte lika kamp å lek sugen heller nu för tiden. förhoppningsvis så har hon bara en lite svacka och kommer igång igen snart :)

I går var Emelie och Yra hit en vända också första gången på väldigt länge eftersom Yra har vart skadad i benat och Bira har varit så mycke större så har dom inte fått träffas men nu ska de bli ändring på de.

En grej som jag har börjat "leka" in med Bira är sök/leta jag "råkar" tappa saker när vi går så får hon leta rätt på dom och jätte duktig är hon vore kul om det blir någon sök kurs som man kan gå sen men nu till våren så blir det nog allmänlydnad och aktivitet.

Nu har jag svamlat färdigt för ikväll men jag åter kommer inom kort! kommentera gärna! mycke roligare att skriva då om man ser att det faktiskt är någon som läser ;)

100106

Nu har det blivit nytt år igen tyckte inte de va så länge sen de va nyårsafton sist jag hinner helt enkelt inte med!
Mycke hände 2009 men just nu kommer jag inte på annat än att Bira flyttade hit och det är jag ju väldigt glad för :D Och att jag har haft ett helt underbart år med nya vänner och gamla vänner och 2010 ska bli hundens år!

På nyårs afton va jag ute på å festade och Bira va med min snälla mamma hon låg i soffan och sov medans folk sköt raketer och fyrverkerier så hon verkar inte vara smällar rädd i varje fall, skönt!

Annars händer inte så mycket jag har en trött period så det enda jag gör är jobbar sover coh umgås med hunden men snart blir jag nog piggare sen blir det ju inte bättre av att vi har drabbats av en ny istid det tar på krafterna när tempen är mellan -20 och -35 flera veckor jag gör inte annat än å elda på dagarna men så är det väl när man bor i hus!

Jag och Bira har lite träningspaus nu vi blandar inte in nå nytt utan vi tränar på med platsliggning och fot positionen och det börjar sitta skapligt nu, snart redo för Lkl 1 ;P haha. Jag va in och läste lite på SHU och såg att dom hade ett bruksläger i marma i fjol om det blir ett i år också så tänker nog jag och Emelie åka för det verkar kul å få prova på alla bruksgrenarna!

Bira viskade till mej idag att hon vill ha en såndär flisoverall som Hjalle har med fötter så hon slipper få kramp i tassarna när snön är så här kall, Ska höra med mamma om hon kan sy en åt henne så hon kan vara ute och hoppa i snön :P



Bira på julafton får avsluta det här inlägget!