Lördag

japp nu har jag precis kommit hem från bondedagen massa hundar å folk så Heija är jätte trött nu.. men hon va helt underbar att ha med sej förutom att hon är ju lite reservant mot andra hundar men hon bara la sej hela tiden så folk fick gå å kliva över henne men hon brydde sej inte å barnvagnar å grejer men inte nån reaktion bara kul å få vara med.. :) hon bryr sej ju inte så mycke om vart hon sätter sej men hon verkar gilla gammla gubbar för dom brukar hon luta sej emot såna som hon aldrig har sett förr.. :)

ja också nu när jag kom hem har jag torkat bajs igen! den här gången hade hon hållt till på mina skor och bäddat över med andreas jobbar skor och fin skorna.. så jag har skrubbat skor nu.. suck.. kan inte förstå att hon blir så dålig i magen..

är så tråkigt när vi inte kan ut på nån riktig promenad eftersom Heija är halt.. hoppas hon är riktigt trött ikväll så jag kan lämna henne en stund är bjuden på middag, men eftersom hon har kollat på så mycket idag så är hon nog rätt trött så då borde de gå bra att lämna henne.. tänkte gå runt till grannarna med mitt telefon numer i varje fall om hon inte kan vara tyst så får dom ringa mej.. men jag håller tummarna för det bästa.. men nu ska jag leta mej nått att ära.. hejsvejs!

Torsdag

japp idag är det tisdag och i går va jag och Heija på hundkurs.. första aktivitets kursen och vi fick köra sök och rapport skit kul va rapport.. Heija verkade också tycka det va roligt.. det ska vi nog prova någon mer gång.. men nu till det dumma Heija har blivit halt och vi vet inte riktigt vad vi ska göra.. hon ömmar inte så det är nog någon streckning så just nu är honi vila.. tråkigt å bara sitta still hela dagarna för rör jag mej så gör ju Heija de också.. vi ska då till veterinären nästa torsdag men då får vi hoppas att det är bättre..

Min sambo är ju lite rolig idag så ville inte Heija gå in i buren när han skulle åka (vilken hund vill in i buren) så han lämnade Heija lös i lägenheter så hon har varit och burit runt på mina saker.. bla hårsprays flaska och en alvedon burk som jag hade tappat bort så de va ju bra att hon hittade den.. men hon har bara burit runt på dom inte bitit också har hon ju flyttat på lite strumpor å sånt.. hon är så söt.. :)

I helgen ska vi åka och kolla på en lägenhet också hoppas den är fin nu så vi kan flytta 69kv så de blir ju lite större än skokartongen vi bor i nu.. :) vart ju ännu trängre sen Heija kom men finns de hjärte rum så finns de stjärte rum inte är vi ju hemma annat än när vi sover heller så..

idag har jag Emelie och Thomas grillat också.. umm va gott de e me flintastek.. finns nog inge goare.. eller jo möjligtvis chili marinerad fläskfilé ;)

i pingst är de dobermann utställning i örebro också är lite sugen på å åka dit å kolla.. ska se om Sara och Vanja ska dit då kanske jag åker, då har man ju kunna passat på å skriva kontrakt på Heija också.. 

Va ska man göra på sista april då alla människor?! är ju ingen som vet vad man ska göra.. men jag vet i varje fall att jag ska gå å prata lite med mamma sen ska jag ta å åka ner på byn å kasnke damsuga lite om de inte blir försent men de lär de nog bli.. ;P brukar hinna bli de.. hejsvejs!  

Måndag

Har precis kommit hem från hundkursen å de e så kul å gå med en hund som faktiskt lär sej saker förr när man gick me mammas hund så kunna ju hon ALLT å skulle jag prova med Hjalle skulle han tycka jag va dum i huvudet som tycker att han ska sitta på en blöt äcklig gräs matta.. haha.. Heija är nog lite trött hör små snarkningar från sovrummet.. :) hon är för go.. men en vända till på kvälls promenad måste hon upp.. ska gå å plocka lite efter henne sen tidigare idag eftersom jag hade glömt påse då.. tråk göra med de e ju ett måste.. i varje fall med dom lassen.. :)
ska ringa veterinär kliniken i bollnäs i morgon också å beställa tid..

de gick bra i natt i varje fall med två hundar i sängen.. bara de att båda två eller ja alla tre skulle ligga nära mej.. i vanliga fall så sover Heija med Andreas och det gör Hjalle också kanske för att det är enda gången han har tid å umgås med dom riktigt.. men nu när de va båda hundarna så va de lite kamp om vem som skulle ligga närmast matte så Hjalle låg på kudden tryckt mot kinden och Heija låg tryckt mot sidan och Andreas på andra sidan.. men de e ju lite mysigt också men de blir varmt!

Jag frågade pappa idag också om han å mamma kan vara hundvakt på sista april om allt funkar bra med smällare å så, så jag kan ut å fira min födelsedag.. men Heija trivs så bra uppe i broberg så det ska nog inte vara några problem dessutom hörs nog inte smällarna dit.. jag är lite sugen på långpromenad ja.. men de har ju varit så dåligt väder på slutet men i dag va de ju fint på förmiddagen när jag slutade två så började de regna.. snacka om deprimerande.. och i morgon går jag jätte knepiga tider.. 1-4 då hinner man ju inte ut före å inte efter.. suck.. men till helgen då blir de andra bullar hoppas jag..  jga är lite sugen på å gå upp till sälmsjön min sommarstuga ca 1mil dit så då blir de riktig långpromenad.. synd att de e så mycke varg där uppåt å dom har ju tagit flera hundar.. nu ska jag gå å fräsa på lite strips å fläskfilé.. hihi kl 11 på kvällen gu va ja e nyttig.. :D hejsvejs!

Söndag

å nu har de blivit söndag.. synd att helgerna går lika fort som veckorna.. trök väder är de å.. små regnar hela tiden kan de inte regna ordentligt typ 10min så är de färdigt sen.. så man kan vara ute..
tråkigt om man råkar vara ute när dom där 10 minutrarna kommer, har lagt fram fläskfilé hemma va tänkt att vi skulle grilla men de e ju så tråkigt väder å jag har en sån tråkig sambo.. suck..blir nog plankstek ikväll. Men de e ju inte så illa de heller.. :)

Hjalle ska sova över hos oss i natt.. undrar hur de ska gå jag.. både Heija och Hjalle brukar ju vilja sova hos mattsson å han brukar krypa över till mej när de blir för trångt å hundarna efter så vi kommer nog sova 4st i min säng i natt.. varav två hundar som pruppar rätt illa.. men dom e ju så söta alla tre så de går nog bra.. ska försöka få till nått kort ikväll så ni får se hur trångt de kommer vara..

mina sötnosar Andreas och Heija låg å kramades i sängen i morse å han sa att de va hans hund å inte min så jag såg min chans å tyckte att han kunna gå ut med henne å kissa i regnet men då var det helt plötsligt min hund igen, så jag fick väl gå ut med henne själv då.. när jag kom in igen kände jag en konstig lukt så jag luktade runt lite inne i sovrummet och hittade en bajs hög gömd i Andreas byxor.. gullig hund! men jag kan förstå att hon är lite dålig i magen eftersom vi va uppe hos familjen hålldin å hälsade på igår å Heija hittade både grisens, katten och hundens mat som hon satte i sej plus några tugg ben.

Det var i varje fall väldigt trevligt hemma hos hålldins igår.. Yrja deras varg hund och Heija vart jätte bra kompisar.. dom låg under bordet och sov båda två Heija sov så hårt så hon drömde till å med.. så de gick då jätte bra.. men redan då började Heija bli dålig i magen så de kom så pustar utav henne i bland men vi laddade upp med lite tändstickor så sen gick de bra..

Nu ska jag försöka äta lite mat.. känns som jag är bakis efter å ha tagit reda på högen i morse sen ska vi hem till mormor å morfar å elda lite.. ska försöka skriva i morgon och tala om hur det går med alla hundar i sängen i natt..!
men ha de så bra!

Fredag!

japp nu va de helg igen veckorna går så fort, konstigt att veckorna går mycke fortare när det börjar bli vår och sommar.. på vintern är ju allt jätte segt..

fy friden va trökit väder de e.. blåser storm men det har inte snöat idag i varje fall å gla e jag för de.. har inte alls blivit mycke gjort idag gått nån kort vända med Heija å så bara också va vi hos morfar å dona lite mä ven.. hoppas man klarar sej från träningsvärk i armarna kasta runt på stora ve klumpar är nog inte så jätte nyttigt för lilla mej.! men mamma å morfar hade en större mask i sej än vad jag hade idag.. :D riktigt stolt!

undrar just vad man ska göra ikväll ja.. Andreas ska bara vara i garaget med sin bil.. tror nästan han tycker bättre om den än om mej ibland.. *snörvel* va till Linn en vända på pelles förut så hon ska nog komma å tröka med mej ikväll sen.. hennes sambo hade åkt till sthlm.. hoppas det blir fint väder i morgon så man kan ge sej ut på långpromenad..
och kanske grilla lite å så.. är så mysigt på våren med alla pippi fåglar och grill kvällar å solnedgångar! Jag måste börja leta en riktig hundjacka också en vind tät men inte så tjock men endå varm.. :) har då skickat mamma å köpa midjeväska å frolic väska  åt mej som vi kan ha med oss på promenader.. hittade en digital kamera väska som måste vara perfekt å ha frolic och en bajspåse i..  Heija häver ju ur sej såna lass så man kan inte bara låtsas å inte se när de e så man måste hoppa över högarna sen.. men jag har börjat vant mej vid å ta med påsar nu.. eller ja de ligger flera st i varje ficka å handväska känns att man blivit med hund igen.. :) så mysigt så.. nu ska jag nog gå å hoppa in i duschen å då menar jag verkligen hoppa för min sambo har släpat in nån form av motordel in på toan! konstigt att jag inte har blivit tokig på honom än.. va värst när han hade en koppling i köket en turbo i duschen en bakaxelklump i tv rummet och en cross i hallen! och ändå hyr han ett garage å skruva i..  suck..  nu väntar duschen..!  hejsvejs

Torsdag

visst är jag väldigt uppfinningsrik på mina överskrifter.. försöker intala mej själv att det är för att påminna dom som glömt bort vad det är för dag.. men bli inte förvånad om det står fel dag, brukar hoppa över någon tråkdag sådär ibland.. ;P

ni skulle ha sett mina godingar igår Heija la sej uppe på Andreas när han sov verkligen uppe på.. så han suckade lite å vände huvudet mot mej å sa att jag skulle låta bli han! precis som att de va jag.. sen rullade han över å la sej på Heija i sömnen så då kollade hon på mej å suckade.. dom är för roliga dom där.. nu kom han hem också föresten så det är puss kalas i hallen just nu.. :D också vill han att jag ska följa med ut i regnet å boxera nån bil vid 10 på kvällen.. han är ju inte riktigt klok den där.. först går han å köper den fulaste bilen jag har sett sen ska han ha mej å boxera den.. suck.. men han är rätt söt ändå.. :)

Heija har äntligen slutat löpt så hon fick följa med in till mor å far idag.. å hon vart så glad och åt upp alla Hjalles ben sen kom hon å kröp upp i soffan å va så där jätte osynlig som hon brukar vara när hon kommer å lägger sej i sängen.. inte vart de nån långpromenad idag heller de känns i benen kan jag säga dom vill inte riktigt sitta still.. va så himmla trökigt väder så man tappa sugen på promenad men Heija sprang runt runt uppe i broberg medans jag stod på altan jag ville inte vara ute i snövädret med henne..

Tänkte jag skulle ringa Sara nåndag å fråga vad Heija har för hinnor på ögonen tänkte att hon kasnke vet.. men det brukar bara vara magnus hemma när jag ringer också glömmer jag bort å fråga jämt.. nu tänkte jag att jag skulle göra en kopp oboy och krypa ner i sängen och läsa lite..

Onsdag

eftersom jag slutade tidigt idag och Emelie va ledig så gick vi på långpromenad.. vart väl ca en mil  va ute två timmar i varje fall.. hade fika å grejer med oss.. så mysigt så.. men eftersom jag lära iväg på nå skit med företaget ikväll så missade jag aktivitetskursen.. :( tråkigt jag hade hellre varit där.. Heija har blivit jätte duktig på å gå i koppel föresten hon drar nästan ingenting längre bara ibland men det får man väl räkna med.. nu är det inte lika mycke tjatande om "gå fint, inte dra, nej heija, gå fint" måste vara skönt för Heijas öron å slippa mitt tjat.. :) men hon måste socialtränas gicken sväng på byn nu ikväll och hon gör ju såna utfall mot andra hundar mötte en å då reste hon ragg å skällde så nu är nog alla runt ikring vaken.. skulle tro att det är för att hon precis har blivit ensam hund och inte vet riktigt hur hon ska bete sej när det kommer hundar.. och jag vet att jag måste vara roligare än hunden vi möter men när det är ca 1.5m brett och jag ska hålla frolic i ena näven och vara jätte rolig så är det svårt och hålla i henne om jag inte lyckas, hon är ju rätt stark å jag rätt liten så jag måste ha båda nävarna.. ska höra med mamma i morgon hur jag ska göra..
vi tränade hoppa lite hinder idag också tog en stund innan hon förstod att hon skulle hoppa över men sen va de jätte kul så hon flög över hindret åt alla håll sen.. :D så kul å kolla på kan inte förstå hur jag lyckades hitta en sån charmig hund! hon hoppar hinder å flinar så man kan inte hålla sej för skratt åt henne.. hon har börjat testa min sambo andreas också.. och eftersom han inte är så hundvan är det lite kul å se.. men jag hjälper han så gott det går men han måste ju göra det själv.. och hon är ju så trotsig mot han.. men mej accepterade hon rätt fort att det är jag som bestämmer men hon lär väl prova mej någon mer gång tänker ja.. än är stormen inte förbi.. :D Andreas har fått börja mata henne nu också det är ju ett sett å visa att han bestämmer så jag tänkte de kan vara bra.. och det funkar faktiskt nu..

jag måste nog börja gå mina promenader inne på byn så jag får möta mycket hundar men först ska jag fråga hur jag ska reagera när vi möter dom.. och nu ska jag gå och läsa i min hundpsykologi (stavning) bok.. jag ska läsa kapitlet "min hund äter avföring" ni kan ju tänka er vad Heija roar sej med på våra hund promenader.. : /  hej då!

Måndag

nu har jag å Heija varit på första allmän lydnads kursen.. gick jätte bra.. hon va jätte duktig.. skulle träna på å möta andra hundar gick bra så länge inte dom gjorde något mot henne.. å hon satt jätte fint å kollade på mej hela tiden som han pratade å ville vi skulle hitta på nå.. såå stolt när de gick så bra.. nu ligger hon alldeles utslagen på sängen.. kommer inte ens å möter mej i dörren när jag har rökt.. å hon är så lycklig över att få sova i sängen på kvällarna ligger hon tryck å vill inte att jag ska se henne så jag stänger in henne i buren.. (sen hur hon tror att jag kan missa någon som tar upp halva sängen det är ju en annan sak) men hon är så go så jag har inte hjärta att stänga in henne..  idag har jag lämnat henne själv också hon skällde när jag kom hem men jag vet ju inte om hon skällde bara för att min bil kom eller om hon har skällt hela tiden.. tänkte jag skulle kolla de när min filmkamera kommer..

igår hade vi en liten mys dag.. jag emelie heija hjalle och figge gick runt naturstigen och ahde vatten och grejer med oss så vi stannade på en rast plats å mös lite.. å Heija hittade nå spår så hon bara for runt i skogen å spårade men hon kom jätte bra när jag ropade.. måste ju kolla lite hur hon reagerar.. och idag gick det bra å gå för bi komposten lös också det har inte gått tidigare.. jag ropade på henne lite innan och sprang och tjoade förbi å då va jag mycke roligare än nån gammal kompost med bananskal i å de känndes ju bra att man är roligare än en sån.. :) i morgon ska jag försöka lura med mej Emelie ut på långpromenad och ta med fika å grejer.. men hon har ju så mycke saker för sej hon så vi får väl gå själv i värsta fall..

Idag har mamma beställt tid för å kastrera Hjalle också.. hoppas han blir lite bättre med att sätta på allt och kissa inne då.. är ju lite pinsamt tycker mamma å ha en hund som inte ens kan ligga på komando om han inte får en godis napp.. när hon är utbildad instruktör.. tur att jag har henne som kan ge mej lite tips i varje fall..

jag måste då säga att Heija är den bästa väckar klockan jag har haft någon gång.. för när klockan ringer då ska man kliva upp inge snack om att ligga å snooza några timmar.. ;) så när klockan riner så måste jag nästan redan sitta upp annars blir man jätte pussad.. men det är ju bra eftersom att jag är lite morgon trött.. nu kanske jag börjar komma i tid till skolan.. men nu lockar sängen och mina sötnosar som ligger helt utslagna i den.. ska nog gå å gosa ner mej jag också..

Lördag

Japp nu har lördagen snart passerat.. idag har jag och heija varit i broberg å tvättat bilen och gått på promenad med emelie långt ut i skogen på nå traktor spår.. så mysigt så.. å Heija verkar tycka om det hon också.. å hon å figge går då så bra ihop förutom att heija är lite hårdhänt i bland.. men sånt är livet.. sen skulle vi tvätta bilen men pappa tyckte jag gjorde fel hela tiden så de slutade med att han gjorde allt.. :D bra söt min pappa.. också har han blivit lite små kär i Heija också han som va så negativ från början..


Sen åkte jag å Heija ner på byn å skulle iväg och grilla hemma hos Åsa å Ehn.. å fy va gott det är med chili marinerad fläskfilé finns inge goare.. efter det så åkte vi hem till familjen woxlin i homna.. å där är andreas kvar än men jag åkte hem med heija och tänkte låta henne jobba lite med huvudet så kan jag prova lämna henne hemma själv sen.. får se om jag har nå sura grannar i morgon eller hur jag har.. :) men dom överlever nog.. dom brukar höras rätt väl dom också så..

i morgon är det sista gången på buggkursen också.. fy vad tråkigt.. börjar inte förns till hösten igen.. suck..
men men sånt är livet.. kul att hundkurserna börjar i veckan igen i varje fall.. kommer nog gå fint med Heija de.. jag försker träna henne lite ute i skogen också men det blir ju inte samma sak.. blir liksom inte på riktigt om jag tycker hon ska gå fint mitt i skogen.. funkar nog bättre på plan där vi är seriös båda två.. eller ja jag i varje fall.. :D åter stå att se om Heija är lika seriös men de tror jag nog.. börjar känna mej helt säker på mitt val av hund i varje fall.. trivs verkligen kanon med henne..!
men nu ska jag å heija gå å träna lite.. hon står med huvudet i knät på mej nu å tycker jag ska komma å mysa lite.. men då gick hon på en nit.. men hon grinar nog inte om hon får träna lite..

    hejsvejs!

Heija

tänkte att jag skulle dra min påsk helg lite fort här..
långfredagen var jag ute å anglade först på lössnan å sen uppe i broberg med släkten..
då pratade jag första gången med Sara Heijas matte.. vi bestämde att jag skulle hämta henne på söndan..

på lördagen började alla motgångar komma fick inte ta mammas bil eftersom heija löper, men det löste sej jag fick låna familjen dhalbergs citroen (stavning), jag å mattsson vart osams eller ja mest han vart osams å jag kunna inte förstå vad jag hade gjort.. måste sluta vara mamma åt han.. på lördag kväll fick jag veta att min hjälp chaufför johanna inte kunna följa med så vart lite akut att ringa linn och hon ställde så klart upp.. *underbar*

så på söndag morgon vaknade jag trodde jag halv 8 vi skulle åka 8 så då va de ju lugnt men när jag va ute å morgon rökte så ringde linn och frågade om jag inte skulle komma snart då va klockan halv 9! å hur kan man försova sej när man ska iväg å hämta en hund de e något som jag inte kan förstå! men vi kom i väg dock lite sent men inte på värsta viset.

när vi va framme i hölö som ligger strax bortanför södertälje så möts vi i dörren av ett stort hoppande monster men hon lugnade sej rätt snart och vart jätte söt så heija fick så klart följa med hemvi va hemma i lägenheten ungefär vid halv tio så jag la ut ett lakan i soffan och la mej där och kollade på tv.. heija gick ett varv i vår ruskigt stora lägenhet och sen kom hon och la sej halvt om halvt på mej i soffan världens goaste hund.. accepterade på en gång att hon fått ett nytt hem..

på mån, tis, ons, tor
har jag och heija lärt känna varandra och hon tycker verkligen om mej men hon har ju börjat testa mej lite.. men alla kamper hittills har jag vunnit och det är ju de som är huvudsaken snart vet hon att det är jag som bestämmer..
hon har fått träffa hjalle och figge också å det går jätte bra på onsdan va jag emelie och bea ute å gick runt gruvan vart en mil ungefär.. så jag fick blåsor under fötterna men dom börjar ge med sej nu.. har smörjt dom med bäbis stjärtsalva.. :D en himmla bra salva de.. hjälper mot de mesta.. och på onsdag kvällen va vi och anmälde oss till hundkurser så nu blir det måndagar allmänlydnad och onsdagar aktivitet så man får prova på allt möjligt, kul att ha något att göra igen. bugg kursen slutar ju snart den också. Och i går kväll så va jag linn johanna och heija ute å gick gick från norr runt hela sp skönt å komma ut lite.. synd på mina fötter bara.. Det märks väl att Heija trivs härhon har inge mjäll längre och pälsen glänser och hon älskar att sova i sängen och få all uppmärksamhet och skogen och snön är jätte mysig.. :D

Fredag!
pratade lite med johanna igår om att åka och grilla någonstans hoppas att det blir av nu.. är ju så gott med grillat och då får mattsson en chans att se Heija utom hus, inne är hon ju mest bara stor och klumpig. Jag duschade Heija nyss också det tyckte hon inte va så särskilt mysigt men det va behövligt.. nu ligger hon i sängen och snarkar hon har väldigt ycke kropps ljud för sej den hunden snarkar ljudligt och lägger av världens brak skitar.. :) men hon är söt ändå.. tror min sambo föll som en kägla för henne när han kom hem på söndag kväll och fick se henne men han trodde hon skulle vara mindra så han måste ha fått en chock.. :) det är ju inte direkt någon knä hund.. och hon sover på hans sida av sängen.. men han är lika glad ändå.. nu har vi investerat i tändstickor i varje fall hon fiser ju rätt illa. men det kan nog vara för att vi inte har samma mat som hon åt förut men det är bättre de också nu, har inte kommit någon obehaglig lukt på hela dan i dag. köpte ett koppel åt heija igår också ett rosa med svart text  "one of us is a bitch" jätte fint det passar nog mej och heija de.. nu ska jag gå och kolla på tv en vända och se om andreas kommer hem snart.. men ha de bra allihopa och jag lovar att jag ska börja skriva mer här nu. men det blir mest om heija satt dom som äger henne och så kan kolla hur det går för oss..