Hemsida

japp idag har jag varit flitig laddat upp nya bilder i http://irenes.pixbox.se och jag har gjort en egen hemsida.. http://www.freewebs.com/heijadobermann/ synd bara att solen skiner när man blir sugen på å hålla på med sånt där.. :/ men men.. har svårt för å vara ute i varje fall eftersom Hjalle är här.. Hjalle och Heija har ju inte direkt samma intressen men jag har tänkt att jag skulle ta ett träningspass med Heija när jag lämnar Hjalle i broberg sen.. måste träna på å springa med Heija inför utställningen också.. hon tycker ju att matte är jätte kul när hon springer där å flåsar.. haha.. men men.. de går bättre i varje fall.. attans la på för jag pratade med vanja för typ 3 sek sen å nu kom ja på va de va jag skulle säga.. att jag å Heija har mött en hund på nära håll å int en reaktion från hennes sida.. eller ja reste lite ragg men gick fint bredvid å försökte inte ens hoppa emot den andra hunden.. undrar om min sambo tänker komma hem snart.. han va hem en vända förut men sen va de nå som lära fixas! :/ som vanligt..  så han är väl i garaget nu eller så har han smitit hem till sina föräldrar och sover middag.. de vore också rätt typiskt han.. undrar sa flundra om jag ska åka upp till bruket och träna lite med Heija nu och sen åka till emelie och rocky och gå en vända med dom.. nånting måste jag hitta på i varje fall har suttit vid datorn hela dagen nu och fixat hemsidan den e ju absolut inte klar men grunden är där.. men nu ska jag gå hejsvejs!

klicker

nu har jag äntligen börjat klicka in Heija får se hur de funkar ska läsa på lite mer innan jag börjar riktigt ska bara göra "hemma" grejer nu så länge.. sen är jag lite intresserad utav targeting också de verkar som de skulle kunna funka med Heija de går ut på att man ska få hunden att pecka med nosen på ett "trollspö" och på de sättet lära hunden olika trix.. idag har vi tränat lite lydnad också och läggande börjar på å sitta nu.. blir så stolt.. :D  men de blir korta lydnads pass sen lite budföring å sånt emellan och jaga bollar som jag ska försöka få henne att komma med till mej.. måste börja med apporteringen också har vissa planer på å kanske försöka tävla appel spår till hösten å då måste ju de sitta.. så nu blir de lite hårdträning.. men nu ska jag gå å kolla på pussy cat doll.. hejsvejs!

midsommar

ja nu har midsommar varit och det börjar bli mörkare på kvällarna igen.. men nu ska vi inte tänka negativt.. :)
på torsdag till fredag va vi i orsa och tältade mysigt men lite kallt.. fick upp flera ggr och bädda om Heija.. men hon va så sköt sam så de blir nog mer tältning för oss.. synd att tältet blåste sönder.. midsommar afton va ingen höjdare kallt och blåsigt hela kvällen.. midsommar dagen va desto trevligare va uppe i homnabo i en loge och förfestade sen va vi till jössebo på dans men jag va aldrig in va bara chaufför och min sambo var ju som vanligt lite överförfriskad så han satt i bilen och sov men de va mycke folk utanför också.. tjänade ju lite pengar på å skjutsa folk också.. är många som vill hem och de e typ 3 mil mitt ute i skogen.. kan inte förstå varför dom har dans där.. men de e väldigt mysigt.. kanske är tur att de bara är en gång om året nu för tiden.. va lite sugen på å gå in å bugga lite jag också nu när man kan vill ja mena.. :D men jag hade valt lite fel skor så jag sket i de.. Heija fick i varje fall vara uppe i broberg då på kvällen blir inge bilträff på mantorp nästa helg för oss så då fick hon vara där i lördags i stället..  skulle vilja ut å spåra lite med de e så ostadigt väder så jag får nog ta de i morgon i stället då är mamma hemma också så då kanske hon kan lägga spår åt mej.. va ju lite roligare när man inte riktigt visste åt vilket håll de skulle gå åt.. idag har jag äntligen fått antiskall halsbandet också så jag tänkte att jag skulle åka till familjen Dahlberg å prova.. hon brukar skälla när hon får sitta i bilen där och då är jag endå nära om hon skulle bli jätte rädd.. hoppas de funkar nu så jag kan jobba ordentligt i sommar utan å ha hundvakt hela tiden blir lite drygt i längden de också.. men nu ska jag gå å göra nått.. ha de bra allt folk..

spårning

igår så va jag å emelie från homna ute å gick en promenad rätt långt så Heija börjar visa lite haltning igen.. men bara jätte jätte lite så nu är de bara koppel promenader som gäller igen.. suck.. men vi provade spåra lite idag i varje fall.. mamma la spår med två 90graders å med tre vantar ute.. med lite frolic under och de gick kanon Heija va jätte duktig å spåra och vi hade tre vantar med oss tillbaka.. :D stolt.. tänkte jag skulle prova sen utan frolic under så hon får den utav mej när hon visar att hon hittat.. å sen med pinnar ute i spåret.. å gud va kul de e å se att de faktiskt fungerar.. jag har ju aldrig spårat förr men nu är de så kul så man kanske skulle prova på å tävla lite sen verkar roligare än lydnaden de här.. :) fast de e ju lite lydnad med på spåret också..

undrar hur de kommer gå å tälta med Heija i helgen ja.. kommer säkert bli rätt trångt i min sovsäck i varje fall.. eftersom jg har två st som gärna ligger nära.. men de e ju bra om de e kallt.. :) blir de för krångligt med Heija får vi väl gå å lägga oss i bilen.. hoppas de inte blir sån där tropisk hetta som de va förut ett tag.. men jag får ta med mycke vatten och försöka leta rätt på någonstans att bada Heija.. tråkigt att hon inte riktigt vill bada.. men jag tänkte jag skulle gå till sjön själv någon dag och ha Heija lös å gå i själv då kommer hon nog eftersom hon är så mammig.. nu ska jag gå å göra ordning lite fläskfile tills sambo slutar jobba.. sen ska jag nog krypa ner i sängen å läsa ut min bok.. hejsvejs!


måndag 18/6

har precis kommit hem har varit hos mormor och firat hennes födelsedag.. innan de så har jag jobbat dom ringde i morse så jag lära åka för hon som jobbade hade fått magsjuka.. å preem är ju inget man bara kan stänga.. så då fikc jag åak å de gör ju inte mej nå.. :) sen har jag Heija Emelie från homna och Rocky varit ute å gått.. kul för Heija och ha en jämnstor kompis å puckla på lite.. Hjalle och Figge tycker ju inte hennes tassar är ¨så jätte rolig.. Rocky är i varje fall en schäfer hane så han kan stå på sej rätt bra och ger igen en hel del! :)

Jag har börjat fått vissa funderingar på att börja klicker träna Heija håller på å läser om det nu och det verkar vara en rätt bra metod med tanke på att Heija blir så himmla glad när man berömer henne.. de e ju i och för sig bra att hon blir att ho ntycker hon är duktig när hon är duktig men ibland typ ligga kvar så kan de ju vara bra å kunna "säga" bra utan att hon blir tok glad och ska pussas för då ska hon ju faktiskt ligga kvar..

jag upptäckte när jag kom hem att vi nog har en fågel inne i fläkten också.. vet inte riktigt hur jag ska göra för å få bort den.. hmm.. jag tog bort filter grejset men det kom inte utramlandes någon fågel.. den måste vara längre upp.. men men får jag inte ut den får jag väl ringa vaktmästaren i morgon.. de kommer ju säkert inte lukta hallon om den där när den dör sen..appropå dö så har min gamla nakenråtta dött.. sorgligt men han hade inte mått så bra på ett tag så de kanske va lika bra.. min bil har gått i baklås också.. jag vart rätt snopen när jag kom till preem och jag inte kom ut så jag lära klättra över till passagerar sida för å ta mej ut.. tur man har en sambo som är bilmekaniker, men de är väldigt synd att han inte är typ datasnille så han har haft råd å skicka den på lagning åt mej för de blir ju aldrig något gjort för honom! han har bara tid med racerbilen.. men skomakarns barn har ju alltid dom sämsta skorna.. suck.. men nu gott folk så ska jag gå å försöka få ut fågeln och sen läsa lite mer om klickerträning.. hejsvejs!   

Torsdag

undrar sa flundra hur jag ska lösa de här.. anmälde ju Heija på utställning i alfta den 14/7 och jag som inte har en aning om hur man ställer ut en hund.. men men de går nog bra får åka dit i förväg å smyg kolla på alla andra.. :) eller man kanske får kolla utan å smyga? hmm.. hoppas sara å magnus ska dit!

undrar om vi ska till sundsvall i helgen va prat om de förut är ju dragracing där.. rätt kul å kolla när dom där värstingarna kör.. :) men då får jag lämna Heija hos mor å far i broberg dom låter ju så mycke så de kan bli lite jobbigt åt henne..

undrar varför man blir så slö bara för att de blir sommar orkar nästan inte ta för mej å träna nå med henne nu har tänkt spåra hur många dagar som helst nu men det blir aldrig av också bara regnar de.. så just nu håller vi på å lär oss rulla, tummen, pussen, kram, städa, osv.. å i kväll har jag sytt lite kudd överdrag så Heija har tyckt att jag har varit skit tråkig.. men i morgon har jag bestämt mej för att jag ska göra nånting med henne i varje fall om inte spåra så ta en ordentlig promenad å cykla lite å se om hon får nå muskler.. undrar om hon hinner få nå muskler innan utställningen för jag kan tro att en domare kollar på sånt.. 

undra vad man ska göra i helgen om de inte blir nå sundsvall.. hoppas de blir fint väder så man kan åka å bada.. 
ja jag har sytt mer idag också en jätte praktisk bajspåse hållare att sätta fast på kopplet.. och vill ni höra.. Heijas nya läder koppel har varit helt en vecka precis idag! :D rekord 

men nu blir de kvällspomenad för mej och lillgos.. så hejsvejs! 

Tisdag

ja å nu va de tisdag veckorna går ju så fort så man hinner inte med snart börjar jag jobba också vecka 27.. å fortfarande återstår problemet med Heija vad jag ska göra med henne när jag är på jobbet.. går ju inte ha henne hemma ens på dagarna för då får jag snart hela PRO på mej här för att jag stör deras siesta.. hmm.. antiskall men jag vet inte dom är ju rätt dyra å tänk om de inte funkar.. å dom som jag hade på lur som dagmatte vet inte om dom kan eftersom gubben fått prostata cancer.. åå jobbigt å inte veta vad man ska göra..

i morgon ska vi i varje fall ut å spåra lite har jag tänkt om de inte blir så jätte varmt blir de varmt ska vi nog ha lite badträning.. hon är ju inte så sugen på å bada.. å jag vill att hon ska kunna simma eftersom vi rätt ofta brukar simma över ån å bada.. å de kan ju bli svårt med en hund som inte vill simma.. jag kan ju inte direkt bära över henne heller.. suck.. mycke motgångar nu men jag kommer nog snart in i en positiv anda igen.. man känner se ju liksom inte så sugen på att göra/träna så mycke alls när de har varit så här varmt..

Heija är i varje fall inte åskrädd å de e ju bra.. kom en skaplig knall igår å hon brydde sej inte ens om den.. :) just nu ligger hon vid mina fötter å tuggar sönder en leksak.. å hon är ju så söt när hon springer runt å leker alldeles själv.. å hjalle sitter i soffan å kollar på henne som att hon inte är riktigt klok! :) han är inte direkt busig av sej han ligger mest å sover eller tigger mat.. igr när jag och Heija kom upp till mor å far i broberg så vart hon så glad så hon rusade in å kisade en skvätt på golvet så glad vart hon å då hade vi varit ute å gått innan så hon va inte nödig bara ren glädje men de e ju bra å veta att hon trivs.. hon har nog gått upp lite i vikt också och fått lite muskler men de e ju så svårt å se när man kollar på henne hela dagarna..

jag gruvar mej redan inför i natt för mina godisar är ju lite rolig när Hjalle hälsar på.. är dom själv så soverbåda två helst med Andreas men är båda här så ska dom tävla om vem som kan ligga närmast mej.. blir rätt varmt och rätt trångt.. men en sak är säker Heija har förberett mej för den dagen man ska skaffa barn förvara allt i hög höjd ropa nej fy hela dagarna och ha en stor klump i sängen ta reda på bajs har man ju också lärt sej de blir ju skapliga högar utav henne.. men nu har vi börjat komma in i samma rutiner ingen frukost förns jag är redo att gå ut med henne på en gång för då händer det olyckor.. nu vill min käre sambo ha datorn och leta nå fälgar till sin "projekt många hästar bil".. :/ natti natti!

Måndag

nu börjar det kännas att det är sommar.. har varit ute i solen och bränt mej.. men de hör ju till..
våran dator har rasat också men jag har precis fixat den å måste ut med Heija en vända nu men ha de så bra allihop så hörs vi mer i morgon.. hejsvejs!

onsdag!

sommarn har äntligen kommit..!

idag har vi varit på hundensdag.. kul å se så mycke hundar.. å Heija skötte sej exemplariskt.. hon har blivit så duktig på å möta andra hundar nu.. hon mest bara låg i skuggan hela dagen.. å Hjalle fick va med på dogwalk.. han fick visa upp sin fina fleece overall.. skönt å va ledig 4v nu innan jag börjar jobba.. hoppas de blir fin väder bara.. säger jag som sitter inne vid datorn nu och gömmer mej för solen.. :) men jag ska nog snart gå ner å bada Heija lite.. hon har börjat blivit jätte duktig på att leka fint också nu använder inte alls tassarna lika mycket nu..

undrar vad man ska göra i helgen jag.. ev ska vi åka till frostkilen på fredag i varje fall.. de kommer nog Heija tycka om en massa sand å springa i.. också vatten å bada i fast hon har inte riktigt förstått hur man ska bada än men de går nog bättre om jag också badar.. hon är ju väldigt mammig av sej så går jag så följer nog hon med.. men nu ska jag åka å hämta lillasyster.. hejsvejs!

Söndag

ja nu va de söndag igen å nu är de bara två dagar kvar till studenten.. synd att våra student mössor har blivit stulen bara.. :/ men förhoppningsvis hinner dom nya komma på måndag.. undrar va de e för folk som ser nå nöje i å sno studentmössor man kan ju inte direkt sälja dom.. med namn å grejer så nu ska vi få helt vanliga släta.. :/ men men sånt är livet..

Heija har badat idag men de va lite läskigt men de går nog bättre om jag badar också men jag vill inte göra de riktigt än.. lite väl kallt tycker jag men lillasyster badade för fulla muggar.. sitter å väntar på att min sambo ska lacka färdigt sin bil så vi kan åka å grilla ska till vinströmmen ikväll jag, andreas, fredrik, emelie, ehn och åsa.


Måste investera i ett antiskall halsband.. snart börjar jag jobba och Heija bara skäller.. och eftersom vi bor på ett pensionärs område så blir de livat på grannarna även om de e på dan hon skäller och de kan jag faktiskt förstå för hon hörs rätt väl.. hoppas bara de funkar..


Heija va inte så populär för tre dagar sedan hon åt upp sitt nya läder koppel va bara haken och handtaget kvar.. hon fick sitta själv i bilen ca 20min när mamma va hundvakt å då hade hon roat sej under tiden.. sen morgonen dagen efter så vaknade jag av att någon stod å hulkade i fotändan.. hmm.. ska man flytta fötterna eller ska man försöka ligga så stilla som möjligt?! jag chansade på att ha dom still och hon siktade faktisk bredvid mina fötter så dom klarade sej.. sen gick hon ner på golvet och fortsatte spy koppel två högar vart de med ca 50 2cm bitar koppel.. gullig hund! men jag han använda kopplet en gång i varje fall.. de va ju snällt..


Jag kan inte förstå hur jag har klarat mej utan haltin förr måste vara bästa uppfinningen dom har gjort nu skulle jag till och med kunna lämna henne hemma hos farmor! och gud va underbart väder det är idag! och jag har suttit på altanen hemma hos fam dahlberg så jag kommer nog ha ont i axlarna ikväll.. :/ men de gör inge ska kännas att sommarn kommer! :D men nu ska jag gå ut i solen alla männsker!